Alexandru Rafila, despre rezidenţiat 2023 şi noua tranşă de 1,2 milioane de doze de vaccin: Din cele aproape 700 de locuri la Medicină de familie au rămas libere vreo 40. Vaccinurile erau plătite din 2020

El a precizat că sunt aproape 200 de locuri libere care înseamnă şi chirurgie şi medicină de urgenţă, medicină de familie.
Filip Stan
05 dec. 2023, 13:07
Alexandru Rafila, despre rezidenţiat 2023 şi noua tranşă de 1,2 milioane de doze de vaccin: Din cele aproape 700 de locuri la Medicină de familie au rămas libere vreo 40. Vaccinurile erau plătite din 2020
Când începe campania de vaccinare antigripală!

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi, despre rezidenţiat, că din cele aproape 700 de locuri la Medicină de familie au rămas libere vreo 40, adică 6 % din totalul locurilor alocate. El a menţionat că sunt aproape 200 de locuri libere, şi chirurgie şi medicină de urgenţă, medicină de familie şi că s-au gândit la o soluţie rapidă ca în perioada imediat următoare aceste locuri să fie ocupate conform legii.

Dr. Tudor Ciuhodaru, semnal de alarmă în sezonul petardelor: „Vă pot duce în sala de operații și puteți rămâne mutilați”

”Nu au rămas foarte multe locuri, din cele aproape 700 de locuri la Medicină de familie au rămas libere vreo 40 adică 6 % din totalul locurilor alocate medicinii de familie”, a spus ministrul.

El a precizat că sunt aproape 200 de locuri libere care înseamnă şi chirurgie şi medicină de urgenţă, medicină de familie.

”Ne-am gândit la o soluţie rapidă încât aceste în perioada imediat următoare aceste locuri să fie ocupate conform prevederilor legale în vigoare, încât să nu mai existe în practică locuri disponibile de pregătire rezidenţiat, inclusiv din specialităţi deficitare, care să nu fie ocupate de tinerii absolvenţi”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi că România are în momentul de faţă o singură tranşă de vaccin anti-COVID de circa 1,2 milioane de doze, de la Moderna, adaptat tulpinelor de acum, care fusese plătit încă din anul 2020.

Ministrul Sănătăţii a declarat, întrebat câte vaccinuri mai are România, că nu au mai achiziţionat. ”Avem în momentul de faţă o singură tranşă de circa 1,2 milioane de doze de la Moderna, e vaccin adaptat tulpinelor de acum, e un vaccin care fusese plătit încă din anul 2020 ca şi avans la contractul iniţial. Este practic un vaccin care trebuia acum livrat pentru că fusese plătit cum vă spuneam în urmă cu mai bine de 2 ani”, a arătat Rafila.

Întrebat dacă există rezerve în spitale de echipamente pentru a nu mai fi luaţi prin surprindere, cum s-a întâmplat în pandemie, Rafila a arătat că în momentul de faţă există rezerve de materiale sanitare, echipamente de protecţie.

Ce poți să pățești dacă mănânci prea multe portocale. Greșeala făcută de mulți români de sărbători

”Cu siguranţă suntem mult mai bine pregătiţi şi aşa, ca o concluzie personală,pe măsură ce lucrurile au avansat oamenii au devenit tot mai antrenaţi, mai rezilienţi am văzut asta şi la Direcţiile de sănătate publică şi la unităţile sanitare care deserveau sistemul şi la medicii de familie. E clar că reducerea substanţială a mortalităţii în anul 2022 a fost şi rezultatul activităţii colegilor care au ştiut mult mai bine să gestioneze astfel de situaţii şi a mutat greutatea din zona asistenţei medicale spitaliceşti în zona asistenţei ambulatorii, ceea ce este un răspuns corect”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!