„Reacţiile au fost de încurajare, într-o anumită măsură, dar şi de reticenţă, pentru că zona politică din România nu are cea mai bună reputaţie, iar poziţia Partidului Social Democrat, evoluţia din ultimii ani, a dus şi acest partid într-o zonă de incertitudine inclusiv indentitară, pentru că lucrurile care s-au întâmplat nu au legătură cu social-democraţia”, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24.
Reprezentantul României la OMS s-a caracterizat drept un om optimist şi perseverent, care vrea să creadă că „lucrurile în această ţară se pot face şi bine, curat”, iar pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de implicarea cât mai multor profesionişti.
Rafila a mărturisit că a primit un e-mail de la o persoană care l-a criticat şi i-a transmis că intră în politică pentru că are „un interes”.
„Dacă percepţia publică este că toţi cei care accesează zona politică au interes personal, iar interesul public nu există, este foarte periculos. (…) Dacă toată zona politică e considerată exponentul intereselor de grup sau personale iar interesele publice sunt accesorii, atunci că avem o problemă foarte serioasă şi cred nu ne mai facem bine ca ţară. Trebuie să schimbăm neapărat această percepţie şi nu putem să schimbăm decât dacă facem pasul şi, prin exemplul personal, prin activitatea noastră, reuşim să demonstrăm publicului că într-adevăr suntem în slujba lor şi nu în slujba propriilor noastre interese” a adăugat Alexandru Rafila.
El a adăugat că şi-a consultat familia înainte de a decide să aibă activitate politică.