Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că e prematur să discute despre o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale, dar a spus că nu exclude această variantă.
Întrebat dacă este posibilă candidatura sa la alegerile prezidenţiale din 2024, Alexandru Rafila a precizat că o astfel de postură este onorantă, dar necesită „cel puţin două elemente”.
„Unul este legat de sprijinul clar al unui partid politic pentru o astfel de candidatură şi alt element este legat de conştiinţa şi de pregătirea pe care o are o persoană – şi nu mă refer neapărat la mine – pentru o astfel de candidatură care înseamnă nu numai cea mai mare onoare ci şi cea mai mare responsabilitate într-o ţară. Aşa că este prematur şi nu are rost să facem speculaţii pe această temă”, a declarat Alexandru Rafila.
Ministrul Sănătăţii s-a aflat joi, la Bacău, într-o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu prilejul dării în folosinţă a heliportului unităţii sanitare.
Andrei Marga, românul care a declarat că marile puteri trebuie să se pună la masa negocierilor pentru încheierea războiului din Ucraina, are în plan o eventuală candidatură pentru funcția de președinte al României.
Fost ministru de Externe și fost ministru al Educației, Andrei Marga, nu respinge varianta în care va candida pentru funcția de președinte al României.
Într-un interviu oferit pentru Evenimentul Zilei, în emisiunea lui Ionuț Cristache, intelectualul român a vorbit despre reconstrucția țării, cu ajutorul unei echipe dedicate interesului național.
„Nu m-am gândit încă, dar atunci când iau decizia, promit să vă dau un telefon.
Am atât de multe lucruri (n.r. – de făcut), să fii liber, să gândești… România trebuie reconstruită. Reconstruire României ar fi deviza rezonabilă după părerea mea. În economie e clar, trebuie reluată o anumită politică a resurselor naționale, trebuie intervenit în asistența socială, noi am strivit sindicatele, iar asta nu merge. Pluralismul fără sindicate nu merge. Sindicatele nu sunt confortabile, dar trebuie să le accepți. Mai departe, România are probleme grele cu legislația și aici trebuie o discuție mult mai temeinică decât legea (…) Justiția trebuie regândită. Eu mă mir că cei care iau decizii la noi nu se uită măcar în ce spun șefii Curții Constituționale din Germania, din Franța, din Italia și așa mai departe, oameni care sunt juriști de forță și știu cum se apără dreptul. În multe domenii trebuie intervenit.
Convingerea mea este următoarea: numai o coaliție a oamenilor dedicați interesului public poate salva situația. Trebuie să le vedem argumentarea, sunt mulți oameni”, a declarat Andrei Marga.