Alexandru Rafila ironizează obiectivele lui Florin Cîţu: „31 iulie e o dată bună pentru vacanţe, nu pentru atingerea ţintei premierului”

Alexandru Rafila a vorbit cu ironie şi scepticism despre obiectivul premierului Florin Cîțu de a avea 10 milioane de români vaccinați până la 1 august.
Daniel Spătaru
11 apr. 2021, 20:12
Alexandru Rafila ironizează obiectivele lui Florin Cîţu:

Alexandru Rafila, senator PSD şi reprezentatul României la OMS, anticipează un trend descendent în privinţa vaccnării, ca numărul de solicitanţi să fie mai mic decât numărul de vaccinuri disponibile.

„Campania de vaccinare a mers foarte bine atât timp cât numărul de solicitări, sau de solicitanți, a fost mult mai mare decât numărul de vaccinuri disponibile. Există posibilitatea ca pe măsură ce numărul de vaccinuri pe care România le primește să fie tot mai mare, iar la un moment dat să se inverseze acest trend și să avem mai puțini solicitanți decât numărul de doze disponibile. Lucrul acesta poate să ducă în una, maxim două luni la vaccinarea la liber, ceea ce înseamnă că dacă vreți să vă vaccinați astăzi, vă duceți la un centru și vă vaccinați imediat. Nu o să mai existe liste de așteptare”, a spus Rafila, la Digi 24.

Opinia lui Rafila este astfel în contradicţie cu aşteptările premierului Florin Cîţu. „Și atunci orizontul ăla pe care ni-l dorim toți, și domnul prim-ministru, și noi, ca și oameni de sănătate publică – să vaccinăm cel puțin 10 milioane de persoane, acel orizont se va îndepărta.

Citeşte şi Alexandru Rafila o ironizează pe Andreea Moldovan: „Pentru doamna Moldovan, care e o fiinţă mai ascetă, carantina ar fi minunată”

31 iulie, sigur că e o dată foarte bună pentru vacanțe, dar nu pentru atingerea acestei ținte de 10 milioane, decât dacă se întâmplă o minune, dar o minune… ați văzut ce propunea doamna secretar de stat – minunea carantinei.

Pe partea cu vaccinarea, astfel de minuni nu se întâmplă. Se întâmplă doar dacă muncești foarte mult și faci o campanie de informare țintită pentru fiecare grup populațional și de vârstă, și de populație, din punct de vedere al ocupației, al gradului de educație, al mediului rural sau urban în care trăiește. Acest campanii de informare trebuie țintite, astfel încât să atragă oameni”, a mai spus Alexandru Rafila.

Citeşte şi Alexandru Rafila contestă programul redus al magazinelor în week-end. „Nu am făcut nimic decât să mutăm aglomerația. Aplicăm metode în care nu logica e pe primul loc”

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Tunelul în care niciun om nu va mai putea intra. 100.000 de ani este interzis accesul acolo. Unde se află și cum arată, de fapt
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Înlocuitorul natural pentru Ozempic. Descoperirea ce aduce fericire pentru mulți
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Datele persoanele ale sportivilor israelieni pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 divulgate pe reţele sociale
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!