Alexandru Rafila nu îşi dă demisia: „Mesajul pentru opinia publică este cel care trebuie să redea încrederea în sistemul de sănătate şi să terminăm cu aceste discuţii”

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a avut luni o întrevedere cu premierul Marcel Ciolacu, la sfârşitul căreia a răspuns întrebărilor reprezentanţilor presei din faţa Palatului Victoria.
Filip Stan
19 aug. 2024, 16:45
Alexandru Rafila nu îşi dă demisia:

Alexandru Rafila a ţinut să precizeze că nu ţine neapărat la funcţia de ministru al Sănătăţii, dar nu crede că este cazul să îşi prezinte demisia în acest moment şi a enumerat mai multe măsuri care au fost luate în urma scandalului de la Spitalul Sfântul Pantelimon.

„Analizam situatia creata in urma incidentelor foarte serioase de la spitalul Pantelimon, am discutat despre necesitatea diminuarii discutiilor din spatiul public si am facut deja primele demersuri pentru a realiza un audit profesional independent, iar mesajul pentru opinia publica este cel care trebuie sa redea increderea in sistemul de sanatate si sa terminam cu aceste discutii dintre diverse corpuri medicale si mass media.

Eu sunt in primul rand medic si tot ce am facut in acesti ani a fost pentru a reda credibilitate sistemului medical. Nu am o problema, nu este vorba de demisia mea, eu cand plec vreau sa las toate argumentele pentru ca oamenii sa aiba incredere in sistemul medical. Sefa de la ATI a demisionat si deja s-a gasit un inlocuitor care indeplineste toate conditiile. Am demarat si demersurile pentru a reface unele sectii, UPU si chirurgie printre altele, si ATI, evident.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, după cazul spitalului Pantelimon: „Faptul că nu iei şpaga ar trebui să fie normă, nu excepţia”

Corpul de control al premierului a solicitat Ministerului Sanatatii toate documentele si le-am trimis.

Documentele care fac referire la activitatea corpului de control nu sunt destinate informarii publice. Ei s-au deplasat acolo pentru doua plangeri de natura administrativa. Colegiul medicilor a trimis o comisie care investigheaza activitatile de natura medicala.”, a declarat Alexandru Rafila.

Citeşte şi: Tot mai mulți medici atrag atenția că România se confruntă cu un vid legislativ în îngrijirea pacienților aflați în faza terminală. Medic: Ne trebuie testament medical

Victor Ciutacu: „Una peste alta, daca ai onoare, demisionezi acum.” 

„Aici e si mai simplu. Nu ai lege sa omori omul nici macar daca te roaga el si tot neamul lui frumos. L-ai omorat deliberat, pleci pe camera la beciul domnesc. Nu expertii ATI europeni schimba legea, ci parlamentul. Cat e in vigoare, o aplici sau te mananca puscaria.
Una peste alta, daca ai onoare, demisionezi acum. Nu sta tara si nici sistemul medical in tine. Te-am avertizat prieteneste, de cand a inceput scandalul asta sinistru, ca, daca incerci sa-i acoperi pe banditii aia, te duci in cap cu ei de gat. Ai fost informat, inclusiv oficial, asupra fiecarei magarii de la Pantelimon. Ai preferat, din ratiuni care sper ca te privesc doar pe tine, sa te intorci cu spatele si sa treaca valul. Uite ca s-a facut tsunami. Pacat de lucrurile bune pe care chiar le-ai facut in mandat. Acum ai ajuns tu piatra de moara de gatul lui Marcel Ciolacu si al partidului care te-a facut ministru”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook imediat după declaraţiile făcute de Alexandru Rafila.

Spynews
Anca Țurcașiu, ipostaze romantice în brațele iubitului! Actrița se declară fericită și iubită: "Am lângă mine un om drag..." / FOTO
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Ce au găsit doi români la un hotel de patru stele din Turcia. Vacanța lor a devenit un coșmar: “Vreau ca și alți oameni să știe”
Capital.ro
Vladimir Putin a dat ordinul. Decizia a venit astăzi, 19 august: Nu stăm de vorbă
Playtech.ro
WOW cum arată casa lui Alain Delon din Franța. Vila are o priveliște superbă, AVEM imaginile SECRETE
DailyBusiness
Consiliul Fiscal AVERTIZEAZĂ: Deficitul bugetar ar putea EXPLODA la 7% din PIB în 2024
Adevarul
De ce și-au pierdut românii încrederea în medici. „O cultură a non-comunicării și o atitudine grețoasă”
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Un iaht de lux s-a scufundat din cauza unei furtuni puternice, în Mediterană. O persoană a murit și alte șase sunt date dispărute
Evz.ro
A murit o legendă a gastronomiei. A schimbat felul în care se mănâncă
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Aventurile lui Nicușor în vacanța mare. IMAGINI DEMENȚIALE cu Șeful Bucureștiului: s-a băgat în colăcel și a făcut pluta cumințel
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
UPDATE Bac 2024 sesiunea de toamnă: A fost publicat baremul oficial! Care este rezolvarea corectă a subiectelor la Limba și literatura română?
Capital.ro
A murit cel mai bun bucătar. Toată lumea l-a divinizat. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca a divorțat de fostul internațional Răzvan Cociș și s-a cuplat, în SUA, cu portarul care a apărat în 233 de meciuri pentru Borussia Dortmund!
stirilekanald.ro
Soțul doctoriței Gavril, lovitură de grație! E terifiat!
substantial.ro
Activiști ecologiști blochează portul Amsterdam, împiedicând acostarea unei nave de croazieră
MediaFlux
GREEN TALKS. Interviu cu Gemma Webb, CEO și președinte al RetuRO-SGR. România, un model de succes în reciclare sau cum sustenabilitatea devine realitate VIDEO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...