Alexandru Rafila: „Pregătirile pentru valul 5 trebuie să înceapă imediat”

Noul ministru al Sănătăţii anunţă deja un noul val de Covid şi cere atât măsuri de prevenire, cât şi de pregătire a spitalelor pentru a face faţă mai bine unui număr mare de cazuri.
Filip Stan
23 nov. 2021, 11:45
Alexandru Rafila:

Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, a anunţat că pregătirile pentru valul 5 al pandemiei şi creşterea numărului de teste COVID reprezintă priorităţile mandatului său.

Alexandru Rafilla a declarat marţi că pregătirile pentru următorul val al pandemiei trebuie să înceapă de urgenţă astfel încât efectele să fie diminuate.

Bilanţ coronavirus 23 noiembrie 2021: 2736 de cazuri noi şi 273 de decese. Bucureştiul rămâne în scenariul roşu
„Pregătirile pentru valul 5 trebuie să înceapă imediat, nu cred că-l putem evita”, a spus Rafila. De asemenea, dacă va fi învestit în funcţia de ministru al Sănătăii, Rafila îşi propune să crească numărul românilor care se testează pentru depistarea COVID.

„Eu am în program această creştere a accesibilităţii la testare”, a explicat Rafila. Reprezentantul PSD a mai spus că va creşte importanţa serviciilor ambulatorii din toată ţara şi le-a cerut românilor să nu mai ia medicamente fără aprobarea medicului.

Ministrul propus al Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă, marţi, că trebuie combătută medicaţia de acasă şi prezentarea tardivă la medic care au dus la agravarea cazurilor şi la creşterea numărului de decese. ”Să terminăm cu medicaţia asta care nu are nicio legătură cu tratamentul infecţiei şi care încă este practicată pe scară largă în România”, afirmă medicul, care precizează că, cel mai probabil, valul cinci nu poate fi evitat, dar trebuie să aibă o amplitudine cât mai mică.

Managerul unui mare spital COVID din România: „A scăzut numărul cazurilor cu forme medii spre severe”. Ce estimări are pentru perioada Sărbătorilor
„Certificatul verde trebuie utilizat în funcţie de evoluţia pandemiei. Germania nu este printre campioni, are spre 70% vaccinaţi. Deciziile în această situaţie trebuie luate în mod participativ. Oamenii trebuie să fie parte a măsurilor, nu împotriva măsurilor. OMS recomandă participarea societăţii în deciziile luate. Din 5 iulie a fost o creştere permanentă a infecţiilor de 16 săptămâni. Măsurile în România au fost luate în săptămâna 13-15, foarte târziu. Măsurile se iau după 3-4 săptămâni, nu în vârf pandemic. Noi discutăm abia acum de certificat, când scăderea cazurilor este rapidă. Oamenii se vor întreba acum de ce mai avem nevoie de certificat. Este o defazare, o lipsă de asumare politică. Trebuie oprită creşterea când ea este la un nivel scăzut. Creşterea nu se opreşte când eşti la apogeu”, a declarat recent Alexandru Rafila  pentru Aleph News.

Cseke Attila: ”Spitalele au 10 zile să decidă dacă vor trata pacienți exclusiv COVID”

Şi ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a anunțat că spitalele au 10 zile la dispoziție să se hotărască dacă vor trata sau nu pacienți exclusiv COVID-19. De asemenea, acesta a precizat că este important să începem pregătirea pentru valul 5.

”Voi spune foarte clar și DSP-urilor că trebuie să avem termene mult mai scurte pentru a ajunge la acest plan de reziliență de paturi, adică să avem posibilitatea în sistem să ajungem la numărul maxim de paturi mult mai rapid decât am ajuns în valul 4. De asemenea, în ceea ce privește asigurarea de medicamente trebuie să vă spun că, astăzi, pe medicamentele pe care le achiziționează Ministerul Sănătății, există stoc suficient”, a mai spus Cseke Attila.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Zodiile binecuvântate săptămâna viitoare. Cinci nativi sunt pe cai mari până pe 28 iulie
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Trebuie să plătească până pe 30 septembrie. S-a dat ordin în România
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
ITP-ul va fi marele test pentru șoferi. Totul se schimbă, autoritățile sunt în alertă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'