Alexandru Rogobete, despre lucrările de modernizare ale Secției de Pediatrie de la Spitalul Municipal Curtea de Argeș: „Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”

Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a făcut primele declarații legate de demararea lucrărilor de reabilitare ale sectiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Curtea de Arges.
Alina Costache
09 oct. 2024, 19:54
Alexandru Rogobete, despre lucrările de modernizare ale Secției de Pediatrie de la Spitalul Municipal Curtea de Argeș:

„Nu lăsăm pe nimeni în urmă! Orice Poveste începe cu „a fost o dată” și se termină cu „pentru totdeauna”! Felicitări Medici pentru România!”, a spus Alexandru Rogobete pe pagina sa de Facebook.

Asociatia Medici pentru România va demara lucrările de reabilitare ale sectiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Curtea de Arges la sfarsitul lunii octombrie. Lucrările sunt cuprinse în proiectul “Pentru copiii noștri” si este al doilea proiect, dupa ce in luna martie a acestui an au fost finalizate lucrarile de renovare la etajul 6 al Spitalului de Pediatrie Pitesti, cu o investitie ce a depasit 700.000 euro.

Sectia de Pediatrie nu a fost niciodată renovata în totalitate de aproape 40 de ani,de la construcția spitalului deşi îi trec anual pragul peste 5.000 de pacienţi din judeţul Argeş. Proiectul vine atât în sprijinul micilor pacienţi, cât şi în sprijinul celor 150 de cadre medicale din spital. Valoarea totala a investitiei se ridica la aproximativ 1.000.000 euro,lucrarile se vor desfasura pe o perioada de 6 luni iar acestea includ:

  • Compartimentarea și reamenajarea spatiilor pentru a corespunde normelor actuale;
  • Reparații și înlocuire finisaje;
  • Schimbarea obiectelor sanitare;
  • Realizarea instalației de fluide medicale;
  • Realizarea de grupuri sanitare in fiecare salon;
  • Construirea unui grup sanitar pentru persoane cu dizabilitati;
  • Dotarea cu paturi noi si echipamente medicale necesare.

Beneficiarii proiectului vor fi, în primul rând, micii pacienți tratați în aceste unități. Ei merită să primească îngrijiri medicale într-un spațiu amenajat la cele mai înalte standarde de funcționare, care să le permită o recuperare cât mai rapidă.

Declarația președintelui Asociației Medici pentru România – Alexandru Costache

„Suntem bucuroși să anunțăm demararea lucrărilor de modernizare a Sectiei de Pediatrie a Spitalului Municipal Curtea de Arges, al doilea proiect al campaniei “#pentrucopiiinostri”. Este o etapă importantă pentru Asociația noastră și pentru comunitatea locală, iar acest efort reflectă angajamentul nostru continuu față de sănătatea copiilor din România.”

Vom reconstrui totul de la cărămidă in asa fel ca sectia de pediatrie sa corespunda normelor actuale. De asemenea, fiecare salon va avea grup sanitar propriu, paturi noi atat pentru copii cat si pentru apartinatori dar si alte echipamente medicale necesare.. Odată cu acest demers, ne simțim cu un pas mai aproape de schimbările pe care ni le dorim pentru sistemul medical din România. Pe această cale, în numele echipei Medici pentru România, aș dori să le mulțumesc tuturor sponsorilor și partenerilor care susțin acest proiect de suflet și care cred în demersul nostru. Totodadă, invit comunitatea de afaceri să se alăture acestui proiect”, a spus Alexandru Costache.

Declarația managerului Spitalului Municipal Curtea de Arges – Andreea Gheordunescu

„Unul dintre obiectivele principale pe care mi le-am propus de la începutul mandatului meu la Spitalul Municipal Curtea de Argeș a fost îmbunătățirea condițiilor hoteliere oferite pacienților. Este esențial ca fiecare pacient să se simtă confortabil și în siguranță pe parcursul internării în spital. Modernizarea și reabilitarea secției de Pediatrie reprezintă un pas important în acest sens, aducând standardele de îngrijire la nivelul pe care comunitatea noastră îl merită. Mulțumesc tuturor partenerilor și sponsorilor care vor contribui la acest proiect de suflet pentru copii și familiile lor”, a transmis managerul Spitalului Municipal Curtea de Arges, Andreea Gheordunescu.

Despre Asociatia Medici pentru Romania

Medici pentru România este o organizație non-guvernamentală, înfiintață în anul 2020, a cărei misiune este să contribuie la reformarea sistemului medical din România. Motivația principală este crearea unui sistem sanitar care să lucreze atât în beneficiul pacienților, cât și al cadrelor medicale. Vrem să redăm pacienților speranța în sistemul medical românesc și să oferim medicilor perspectiva unor cariere de succes, într-un sistem care să funcționeze la standarde europene.

Persoanele fizice care doresc să susțină acest proiect pot dona direct în contul oficial al Asociației Medici pentru Romania – RO87BTRLRONCRT0576307101 sau prin trimiterea unui SMS la 8845 cu textul DARUIESC pentru a dona 2 euro lunar.

Persoanele juridice care doresc să susțină acest proiect pot redirecționa impozitul pe venit/profit pana la 31.12.2024 sau prin declaratia 177 in perioada 01.01.2024 – 25.06.2025.

DailyBusiness
Ciolacu anunță sprijin pentru încălzirea locuințelor. Ajutoare de 15.000 lei per familie
Spynews
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Bzi.ro
Ce pensie alimentară plătește Valeriu Gheorghiță! Ce sumă încasează lunar medicul
Fanatik.ro
Butonul secret al mașinii de spălat care te scapă de o mare problemă. Hainele tale nu doar că vor fi mai curate, dar și dezinfectate total
Capital.ro
Ungaria, la ani lumină de România. Ungurii ne-au luat fața și ne dau iar lecții
Playtech.ro
”Dumneavoastră nu aveți onoare?” Ce calități ar avea Ciolacu și i-ar LIPSI lui Ciucă, potrivit Președintelui Senatului
DailyBusiness
Este cea mai bună veste pentru milioane de români! S-a actualizat lista medicamentelor GRATUITE
Adevarul
Comoara energetică a Balcanilor stârnește interesul Rusiei și SUA. Unde sunt îngropate peste două miliarde de euro
wowbiz.ro
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii
Spynews
Pepe și Raluca, fosta soție, au ajuns la tribunal! Cei doi se judecă pentru copii. Declarația exclusivă a cântărețului
Spynews
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Evz.ro
Serialul de pe Netflix care a fost anulat. Fanii, lăsați în suspans
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Cutremur miercuri seară în România! Ce magnitudine a avut seismul și în ce orașe s-a resimțit
Cancan.ro
Acești pensionari din România primesc 100 în plus la pensie, pe data de 11 octombrie 2024
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Interzis să ai acest obiect în mașina proprie! Vei fi arestat pentru 30 de zile
StirileBZI
Pensiile s-ar putea majora cu 2,7%! Guvernul intenționează să umble la pensii
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure
substantial.ro
‘Emily in Paris’ trebuie să rămână în Paris, spune Macron
MediaFlux
SOSESC scrisorile de la ANAF prin POȘTĂ! TREBUIE trimise ACTELE până la 25 noiembrie
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ryanair schimbă politica de bagaje: Costurile suplimentare vor dubla prețul biletului