Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, dr. Alexandru Rogobete, merge tot mai des în teren pentru a se asigura că modernizarea centrelor ambulatorii din țară nu rămâne doar pe hârtie sau ajunge să aibă întârzieri nejustificate. Astăzi, 15 mai, a fost rândul unui ambulatoriu de specialitate din cadrul Spitalului de Pediatrie din Pitești, unde Alexandru Rogobete a ajuns cu echipa într-o vizită de monitorizare tehnicǎ.
“Nu a fost doar o vizit”, a fost o zi în care am înțeles ca orice este posibil dacă faci din suflet, cu responsabilitate și transparențǎ”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.
Centrul ambulatoriu a fost reabilitat cu sprijinul CJ Argeș și cu fonduri europene. Este un model de bună practică, subliniază Rogobete. La fel și extinderea și modernizarea UPU și a sectorului de spitalizare de zi din cadrul Spitalului Județean de Urgențǎ din Pitești.
În curând va începe și procedura pentru construcția unui Centru de Radioterapie, tot cu fonduri din PNRR.
Alexandru Rogobete: „Ministerul Sănătății a aprobat și publicat Metodologia de acordare a avizului de oportunitate în vederea implementării proiectelor de investiții în domeniul oncologiei cu finanţare din Programul Sănătate”
“Ministerul Sănătăţii susține autoriățile locale, care au vocația construcției unui sistem de sǎnǎtate corect pentru oameni. Am mai spus-o, suntem într-un moment de transformare a sistemului, chiar dacă mai sunt mulți sceptici pe margine. Sunt zone unde transformările sunt deja izbitoare și asta am văzut astăzi la centrul ambulatoriu din Spitalul de pediatrie. Aplicăm tratamente șoc, spargem tiparele și prejudecățile care ne spun nu se poate”, a declarat Rogobete.
Anul trecut, Ministrul Sănătății, prof. univ.dr. Alexandru Rafila semna 69 de contracte de finanțare de peste 800 de milioane de lei, pentru dezvoltarea ambulatoriilor de specialitate din întreaga țară.
Rafila și Rogobete își duc ministerul în secolul 21. Aviz pentru digitalizare
”Dezvoltarea serviciilor medicale cât mai aproape de cetățeni este o prioritate pentru mine. Prin PNRR am reușit să suplimentăm lista beneficiarilor, de la 30 cat era indicatorul din program, la 69 de unități sanitare. Colaborarea strânsă cu autoritățile locale este cheia succesului pentru astfel de proiecte, în cazul nostru, pe lângă cele 686 de milioane de lei puși la dispoziție de Ministerului Sănătății, autoritățile locale au suplimentat bugetul, din fonduri proprii, cu încă 120 de milioane”, a anunțat ministrul la acel moment.