Alexis Tsipras: Îmi asum responsabilitatea unui text semnat pentru a evita dezastrul VIDEO

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a recunoscut marți seară că acordul cu creditorii pentru un al treilea plan de ajutor financiar este un text în care "nu crede", dar "l-a semnat pentru a evita dezastrul țării", notează agențiile Reuters și France Presse, citată de Agerpres. 
Filip Stan
15 iul. 2015, 05:20
Alexis Tsipras: Îmi asum responsabilitatea unui text semnat pentru a evita dezastrul VIDEO

„Îmi asum responsabilitatea pentru orice greșeală comisă, îmi asum responsabilitatea pentru un text în care eu nu cred dar l-am semnat pentru a evita dezastrul țării și sunt obligat să-l implementez”, a declarat Tsipras într-un interviu la televiziunea publică elenă ERT, în ajunul unui vot crucial în parlament asupra acestui acord anunțat luni la Bruxelles și primit foarte prost de o parte a partidului său radical de stânga SYRIZA.

El a apărat acordul din noaptea de duminică spre luni, declarând că deși a fost „o noapte foarte rea pentru Europa”, marcată de „presiune asupra unui popor care s-a exprimat la referendum”, și „a fost impus” Greciei, acordul a salvat-o de la ieșirea din euro și trebuie pus în aplicare.

Tsipras a explicat de asemenea că s-a luptat pentru a nu fi tăiate salariile și pensiile, adăugând că ajustarea fiscală convenită în acord este mai blândă decât ajustările convenite în trecut, mai notează Reuters.

Citeşte şi Guvernul grec a trimis către parlament proiectul de lege privind măsurile de austeritate

Alexis Tsipras, confruntat cu nemulțumiri puternice asupra acordului în interiorul partidului său SYRIZA, a mai spus că Grecia trebuie să se supună ajustărilor fiscale prevăzute în acord și a adăugat că intenționează să servească până la capăt mandatul de patru ani, excluzând alegeri anticipate, potrivit Agerpres.

„Eu nu pot scăpa de aceste responsabilități și voi încerca să-mi implementez programul politic pe o perioada de patru ani”, a subliniat el.”Adevărul dureros este că această cale cu sens unic pentru Grecia ne-a fost impusă„, a afirmat cu amărăciune Tsipras.

Printre altele, el a sugerat că băncile din țară, închise din 29 iunie, ar putea rămâne închise încă cel puțin o lună. „Deschiderea băncilor depinde de aprobarea acordului, care va avea loc într-o lună”, a constatat el la televiziunea de stat ERT, argumentând că „atunci când este un șoc, există întotdeauna posibilitatea ca deponenții să-și retragă toți banii”.

Cu toate acestea, Tsipras și-a exprimat speranța că „BCE se orientează spre creșterea ELA (ajutorul de urgență acordat băncilor grecești), așa că va fi posibil să se retragă mai mulți bani”, a estimat el, în timp ce retragerile zilnice sunt limitate în prezent la 60 de euro la distribuitori, amintește AFP.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Minge de foc traversează cerul deasupra Statuii Libertății, provocând panică și investigații ample
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'