Dacă în primele luni de viaţă alimentaţia bebeluşilor este simplă (lapte matern sau lapte formulă), când se apropie timpul începerii diversificării alimentaţiei bebeluşilor apar grijile la mame. Ce să-i dea de mâncare, cum, când? De unde ştiu că bebeluşul e pregătit? Iată numai câteva întrebări care macină mintea mamelor în perioada începerii alimentaţiei diversificate. Cu siguranţă vă regăsiţi în aceste exemple, iar Sfatulparintilor.ro vine cu câteva sfaturi care vă pot fi de folos în ceea ce priveşte alimentaţia bebeluşului.
Caută semnele că bebeluşul este pregătit
Nu toţi bebeluşii sunt la fel. Fiecare are „programul” său. Aşa că unii sunt pregătiţi mai devreme, alţii mai târziu pentru începerea alimentaţiei diversificate. Pediatrii recomandă începerea diversificării la 4 luni, în timp ce alţii recomandă amânarea acestui moment până după 6 luni.
Urmăriţi semnele pe care bebeluşul vi le transmite. Poate să vă privească insistent în timp ce mâncaţi o supă sau ronţăiţi un biscuite, poate să întindă mâna pentru a lua ceva din farfuria voastra. Dacă bebeluşul poate sta singur în funduleţ, acesta este un semn că îşi poate controla capul şi muşchii.