Cu ajutorul mirodeniilor, mancarea va capata un gust mai placut, dar bebe se va bucura si de alte beneficii importante: un aport crescut de antioxidanti, detoxifiere naturala si un sistem imunitar mai puternic. Cand sa introducem condimentele in alimentatia celui mic? Ei bine, unii nutritionisti recomanda ca prichindelul sa guste din diversitatea de arome inca de cand petrece mare parte a timpului in carucior (http://www.bebebliss.ro/carucioare.html) si in tarcul de joaca. Incepand cu varsta de 6 luni, parintii pot introduce alimentele solide si odata cu acestea si condimentele usoare, nepicante.
CITESTE SI: Cum arată prânzul copiilor francezi? Modelul ce trebuie urmat de către toţi părinţii
Condimentele benefice pentru cei mici
Partea buna in introducerea ierburilor aromatice in alimentatia copiilor este ca mancarea va primi gust in mod natural si ca va scadea astfel contitatea de sare si zahar folosite (acestea pot cauza o serie de probleme medicale). Desi unii sustin ca mirodeniile vor irita sistemul digestiv al micutului, daca acesta accepta hrana solida fara nicio problema, va accespta si condimentele. Iata ce condimente este indicat sa adaugi in papica atunci cand gatesti pentru copil:
Nucsoara: acest condiment are un efect relaxant si il va ajuta pe micut in cazul durerilor de burtica.
Chimionul: ajuta la intarirea sistemului imunitar si la buna functionare a sistemului digestiv.
Scortisoara: acest indulcitor natural lupta impotriva bacteriilor si stimuleaza sistemul digestiv. Este indicat sa ceri parerea specialistului inainte de a introduce acest condiment in alimentatia copilului, deoarece poate provoca alergii.
Citeste mai mult pe sfatulaprintilor.ro