Alimentația corectă și sănătoasă îmbunătățește starea de spirit
Studiile au arătat că, atunci când organismul suferă de carențe nutritive, crește riscul de depresie. Include în alimentația zilnică alimentele bogate în Omega-3, cum sunt somonul și nucile. De asemenea, cele care nu trebuie să lipsească din alimentație sunt: spanacul, năutul, tonul, creveții, laptele, spanacul, iaurtul, ouăle, broccoli etc.
Consumă alimente bogate în antioxidanți
Antioxidanții sunt necesari pentru ca organismul să se mențină sănătos și să lupte împotriva daunelor produse de radicalii liberi. Principalele surse de antioxidanți sunt fructele și legumele, în special morcovul, roșia, varza și cartofii dulci.
Previi foamea
Dacă mănânci și organismul tău primește substanțele nutritive esențiale de care are nevoie, este puțin probabil că ai momente în care să simți că îți este foame. Pe lângă cele trei mese principale din timpul zilei, trebuie să ai și două gustări.
Citeşte şi Mănânci fără să-ţi fie foame? Află care e cauza
Îmbunătățești calitatea somnului
Deprivarea somnului este o problemă serioasă, care poate afecta fiecare zonă din viața ta. Pe lângă modificările stilului de viață, mâncând alimente sănătoase și bogate în substanțe nutritive, corpul va funcționa corespunzător și somnul va fi unul de calitate.
Combați stresul
Ai avut o zi proastă și te-ai dus acasă și ai mâncat un castron de înghețată și o pungă de chipsuri? Este posibil să te calmezi pe moment, dar nu uita că mâncatul pe fond nervos este foarte periculos pentru greutatea corporală. În plus, el perpetuează ciclul de stres. Renunță să mai ai aceste obiceiuri. Mănâncă în schimb alimente sănătoase, bogate în substanțe nutritive. Te vor ajuta să faci mai bine față stresului.
Ceea ce mănânci joacă un rol extrem de important în modul în care te simți. Pentru a te simți mai energică și mai productivă, adoptă o alimentație sănătoasă și echilibrată.