Diabeticii și nu numai trebuie să acorde o atenție deosebită la ceea ce consumă, deoarece trebuie să-și mențină nivelul de glucoză la un nivel normal.
Nivelurile foarte ridicate ale zahărului din sânge pot provoca complicații care pun viața în pericol, cum ar fi cetoacidoza diabetică (DKA), care poate duce la o comă diabetică.
Unt
Grăsimile saturate din produsele lactate, cum ar fi untul, împiedică insulina să livreze glucoză (zahăr) în celule. Pe lângă unt, e bine să evitați produsele lactate integrale, cum ar fi laptele integral, smântâna, brânza, iaurtul și înghețata.
Ulei
Uleiul este un aliment procesat cu conținut ridicat de grăsimi, iar grăsimea este un factor principal care contribuie la rezistența la insulină, ceea ce duce la creșterea glicemiei și în cele din urmă la diabet, explică doctorița Alona Pulde.
Acest lucru este valabil mai ales când vine vorba despre uleiuri bogate în grăsimi saturate, cum ar fi uleiul de palmier și uleiul de cocos. Având o dietă bazată mult pe alimentele uleioase și grase, crește riscul de boli de inimă, precum și de diabet.
Fast – food
Toată lumea ar trebui să mănânce fast-food-uri cu moderație sau să nu mănânce deloc. Mâncărurile de tip fast – food au foarte multe grăsimi, sare și zahăr în cantintăți exagerate.
Mâncarea fast – food crește riscul de boli de inimă, colesterol ridicat, hipertensiune arterială și diabet.
Carne procesată
Pe lângă conținutul ridicat de grăsimi, anumiți conservanți din carnea roșie procesată, inclusiv hot-dogs, cârnați și slănină, fac ca aceste alimente să interfereze cu funcționarea normală a insulinei. Atunci când insulina nu poate conduce glucoza (zahărul) în celule, aceasta se acumulează în sânge și crește nivelul de zahăr din sânge, ducând în cele din urmă la diabet.
Produse de patiserie
Alimentele precum chipsurile, biscuiții, gogoșile sau alte produse găsite la patiserie sunt toate pe lista neagră. Sunt alimente pe care ar trebui să le evitați. În general, alimentele procesate sunt bogate în grăsimi, zahăr, sare și sărace în vitamine, minerale și fibre.
Ele contribuie la creșterea zahărului din sânge împreună cu rezistența la insulină. În plus, procesarea alimentelor crește densitatea calorică prin eliminarea apei și a fibrelor. Pentru a preveni diabetul, înlocuiți aceste alimente cu versiuni sănătoase ale gustărilor dumneavoastră preferate.
Citește și Băutura banală care previne afecțiunile cronice! Scade tensiunea arterială, glicemia și colesterolul