Iată care sunt alimentele care pot fi de ajutor dacă suferi de tulburări de memorie:
Legumele sunt necesare pentru menținerea sănătății generale. Ele sunt cea mai bună sursă de substanțe nutritive. Dar, mai presus de toate, legumele pot spori puterea creierului și pot îmbunătăți nivelul de memorie. În plus, prin consumul legumele organismul primește mai mulți agenți de stimulare a celulelor.
Datorită cantității mari de acizi grași, somonul este un pește foarte sănătos. Acizii grași Omega-3 stimulează creierul și îmbunătățește cu ușurință puterea de memorie. Mai mult, substanțele nutritive prezente în somon cresc nivelul de concentrare și de stocare a informațiilor.
Afinele sunt sursă excelentă de flavonoide, antioxidanți care îmbunătățesc conexiunile neuronale din creier și stimulează regenerarea neuronilor. Prin urmare, aceste două funcții te ajută în cele din urmă să îmbunătățești memoria pe termen scurt. Pe lângă antioxidanți, afinele mai sunt și sursă de vitamine și minerale. Mănâncă afine măcar de două ori pe săptămână.
Când mestecăm o gumă, creierul este stimulat. Mestecatul gumii ajută la transportul oxigenului în creier. Așadar, mănâncă gumă pentru ca creierul să funcționeze mai bine și să rețină cât mai multe informații.
Roșia este sursă de antioxidanți care protejează celulele creierului, luptând împotriva daunelor produse de radicalii liberi. Mănâncă zilnic roșii și stimulează memoria pe termen scurt, menținând astfel creierul sănătos într-un mod natural.
– Nuci
– Avocado
– Scorțișoară
– Ceai de mentă
– Ciocolată