Persoanele care aleg să țină post trebuie să știe că se pot supune unor riscuri asupra organismului dacă nu au o dietă variată și echilibrată. De multe ori, după terminarea postului, în cabinetele medicilor ajung pacienți cu diverse carențe alimentare, potrivit realitatea.net.
Pentru că oamenii tind să adopte o alimentație cu predominanță glucidă, mai exact bogată în cartofi, pâine, orez, paste și altele, în cantități care depășesc nivelul zilnic necesar, existând riscul de îngrășare bruscă. De aceea, este recomandat consumul de legume, crude sau gătite, și fructe., în detrimentul făinoaselor și a dulciurilor.
Citește și: Produsele de post, „bogate” în E-uri! Ce alimente sunt de evitat în această perioadă
Cei care au deja siluete silfide pot suferi din cauza restricțiilor alimentare și pot slăbi și mai mult decât este necesar sau doresc. Persoanele supraponderale au nevoie de un regim alimentar echilibrat, care să nu priveze corpul.
Multe persoane tind să comsume zilnic aceleași produse pentru că „oferta de produse vegetale suficient de hrănitoare nu este foarte mare”. În modul acesta, atunci când găsesc un aliment pe placul lor, îl mănâncă în fiecare zi, pentru a nu mai căuta alternative.
„Din păcate, E-urile, coloranții, conservanții sunt de cele mai multe ori într-un numeric foarte mare, iar atenționarea pentru consumatorii care doresc produse de post, trebuie să fie de două ori mai importantă prin citirea etichetei, înțelegerea ingredientelor, pentru a alege în cunoștință de cauză pentru ei, pentru copiii lor, pentru bunicii și pentru părinții lor. Există și o soluție pentru a fi mai informați, pentru a alege ce cumpărăm, ce mâncăm, cât mâncăm, cum mâncăm, pentru a fi real ce ne dorim” a spus Sorin Mierlea, președinte InfoCons.
Citește și: Daniel Balaş, despre Postul Crăciunului: „Acea perioadă când toți ne sclifosim să fim mai buni”