Stilul de viață din ce în ce mai agitat te poate face să sari peste mesele principale ale zilei, favorizând astfel apariția dereglărilor hormonale și a problemelor de sănătate.
Nici mișcarea nu trebuie evitată, deoarece, în timpul activităților fizice, creierul se oxigenează mai bine și circulația sangvină facilitează hrănirea tuturor celulelor din organism.
Un avocado pe zi sau fructele oleaginoase sunt cunoscute pentru efectele lor benefice, chiar dacă sunt considerate alimente hipercalorice. Beneficiul lor principal este acela că au grăsimi nesaturate, exact ceea ce are nevoie organismul tău.
Mirosul de ceapă nu este tocmai ușor de acceptat de unii, însă consumată constant, ceapa creşte nivelul de HDL (colesterol bun), datorită conţinutului ei de compuşi de sulf, iar antioxidanţii din compoziția acesteia au efectul de a elimina LDL (colesterolul rău).
O sursă bună de fibre și de acizi Omega-3, semințele de in sunt de asemenea recomandate pentru reducerea nivelului de LDL. Acestea se consumă măcinate, pentru că astfel nu vor fi digerate.O variantă bună de a te bucura de beneficiile lor este aceea să le adaugi măcinate în salate, shake-uri sau smoothie-uri. Merg la fel de bine și cu iaurt sau cremă de brânză.
Fibrele dispun de capacitatea de a reduce asimilarea grăsimilor din alimentația ta, iar fulgii de ovăz sunt o bună sursă de fibre. Alte alegeri bune sunt considerate prunele, orzul, fasolea, vinetele.
Nici usturoiul nu se bucură de simpatia oamenilor, deși are un gust bun mai ales în mujdei, pentru că respirația ulterioară consumului său nu este tocmai una dorită. Ar trebui să te gândești și la sănătatea ta și măcar o dată pe săptămână să consumi acest medicament al naturii.
Combinația de usturoi şi ghimbir se pare că are un efect de-a dreptul miraculos. Pentru un plus de sănătate și savoare poți să mai adaugi și lămâie.
Poți să faci o pastă din aceste trei ingrediente și să o consumi ca atare sau în ceai.
Studiile au arătat că un pahar de vin poate fi de ajutor în scăderea colesterolului rău, însă este recomandat a nu se depăși această cantitate zilnică. Altfel, vei avea parte de un efect invers.
Un alt produs bogat în grăsimi saturate este uleiul de cocos. Poți să-l folosești în prepararea diferitelor mâncăruri sau să iei câte o linguriță dimineața.
Ceaiurile sunt extraordinare și pot fi de un real folos doar dacă le bei cu moderație și sub atenta îngrijire a specialistului.
Astfel, sunt recomandate licorile din păpădie, afin, pătlagină pentru a scăpa de colesterolul rău. O altă măsură benefică este să bei suc natural, proaspăt făcut în casă din sfeclă, ananas, mere, kiwi sau portocale. Poți să încerci diferite combinații cu acestea, astfel încât să nu te plictisești de un singur gust.
Sfat
Principalul pion al sănătății tale a fost, este și va rămâne mereu mișcarea efectuată cu regularitate. Nu trebuie să fii un as al sportului, dar este bine ca măcar 30 de minute pe zi să te simți bine în natură, să mergi cu bicicleta, să mergi cel puțin un kilometru pe jos sau dacă timpul îți permite și mai ales în weekend să joci tenis sau să înoți.
Află cum poți reutiliza plicurile de ceai AICI