Sfatul este sa alegem acele alimente care nu sunt susceptibile sa contina reziduuri de pesticide, un asemenea exemplu fiind dat de fructe si legume.
Ardeii grasi sunt printre acele legume care pot contine urme de pesticide. Desi unele tipuri de substante chimice sunt omologate si permise pentru a fi folosite in agricultura, acestea sunt puternice si deci potential periculoase, mai ales pentru cei mici. Din cauza faptului ca sistemulimunitar nu este dezvoltat complet, copiii sunt expusi unui risc mai mare decat adultii, in cazul consumului de alimente cu reziduuri de pesticide.
Telina verde contine vitaminele A, C si K, dar si postasiu si acid folic, fiind recomandata in dietele de slabire deoarece are in jur de 10 calorii. Chiar daca este organica, se recomanda sa o speli cu multa apa.
Citeşte şi Un „avocat” al sănătății tale: Fructul care luptă cu cancerul şi bătrâneţea
Spanacul este o sursa de proteine, vitaminele A, C, E, B6 si K, dar are si tiamina, riboflavina, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu si cupru. Salata verde este la fel de benefica pentru sanatate, dar ambele pot contine reziduuri de pesticide.
Cartofii sunt adesea stropiti cu substante chimice, insa contin vitamina C, B6, potasiu si fibre si in jur de 161 de calorii. Morcovii au vitamina A si vitamina K si se recomanda sa cumparam aceste alimente din surse sigure.
Citeste continuarea articolului pe CuradeMiere.ro.