Carmen Brumă, în vârstă de 47 de ani, este una dintre cele mai apreciate antrenoare de fitness din România. Aceasta le oferă mereu fanilor sfaturi prin care își pot schimba stilul de viață, dar le împărtășește urmăritorilor și activitățile pe care le are în viața de zi cu zi.
În prezent, Carmen este în sesiune, fiind studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, specializarea Nutriție și Siguranță Alimentară. Astfel, vedeta are parte de o perioadă solicitantă, plină de stres. Ea a spus că reușește să își gestioneze timpul și să aibă energie datorită alimentației la care este atentă. Potrivit specialistei, anumite alimente ne pot ajuta să avem mai multă energie, dar și să ne îmbunătățim memoria.
Carmen Brumă a spus de mai multe ori că creierul are nevoie de alimente sănătoase. Astfel, reușim să fim mai concentrați, dar și să ne îmbunătățim memoria. Printre alimentele cheie care ne ajută să ne menținem mintea alertă se numără apa, hidratarea fiind extrem de importantă.
„Apa îmbunătățește funcționalitatea creierului. Corpul uman este făcut din apă, iar atunci când nu este hidratat corespunzător, organele nu mai funcționează optim și nici creierul. Prin urmare, hidratarea este esențială! Creierului îi plac fructele de pădure (care conțin antocianine, catehine, quercetina). Fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți, îmbunătățesc memoria și puterea de concentrare, ameliorează comunicarea dintre neuroni, reduc inflamația din creier, ajută neuronii să formeze noi conexiuni.
Afinele conțin și vitamina C îmbunătățesc memoria pe termen scurt și oferă protecție împotriva stresului”, a declarat vedeta pentru Click.
Totodată, Carmen a vorbit și despre avocado, acesta trebuind inclus în dietă pentru conținutul său bogat în grăsimi mononesaturate, vitamine esențiale și acid folic. Acest aliment contribuie la îmbunătățirea memoriei, reprezentând un aliat important și în combaterea problemelor cardiovasculare.
„Avocado este un fruct minunat pentru creier, pentru că este bogat în grăsimi mononesaturate, vitaminele esențiale K, B, C, E și acid folic. Protejează împotriva accidentelor vasculare cerebrale, îmbunătățește memoria și puterea de concentrare.
Cafeaua conține antioxidanți, aminoacizi. Dacă nu se face abuz, cafeaua îmbunătățește memoria și menține un creier alert. Cafeaua stimulează producția de serotonină (un neurotransmițător important, care induce o stare de bine). Cafeaua este un stimulator excelent, dar efectele sunt temporare și nu trebuie să depășești 300-400 mg cafeină/zi.
Semințele de dovleac și de floarea-soarelui conțin antioxidanți care protejează creierul de deteriorarea radicalilor liberi. Sunt bogate în vitamina E (care susține performanțele cognitive și reduce riscul de demență) și B1. Semințele sunt surse de magneziu, esențial pentru învățare și memorie.”, a mai spus Carmen.