Mierea. Nu se strică niciodată. E posibil să își schimbe culoarea sau să se cristalizeze, dar oricând va fi bună de mâncat. Dacă nu vă place cristalizată, plasați borcanul în apă călduță, iar cristalele se vor dizolva.
Extractul autentic de vanilie. Fiind făcut din alcool, va fi mereu proaspăt și aromat. Nu e valabil și pentru esența contrafăcută.
Amidonul de porumb. Păstrat în loc întunecat și răcoros, nu expiră niciodată.
Zahărul. Se poate întări, pietrifica, dar nu expiră. Aveți grijă doar să îl țineți în loc uscat și fără insecte.
Cafeaua solubilă. Dacă va fi ținută la loc răcoros, nu va expira, indiferent că e sigilată sau nu.
Siropul de arțar. Ca și cafeaua, îl țineți la rece și va dura o viață. E bine să aveți mereu o rezervă în frigider, dacă vi se face brusc poftă de clătite.
Sarea. Orice tip de sare va rămâne perfectă pentru consum, timp nelimitat.
Orezul. Chiar dacă va prinde o culoare maronie, va fi mereu bun. Asta e valabil pentru orezul alb, sălbatic sau basmati. Cel brun nu are același noroc. Conținutul uleios mai ridicat îl face să râncezească. E bine să fie păstrat vidat, pentru a ține gândacii la distanță.
Boabele de fasole uscată. Nu expiră. Vor fi mai greu de fiert, dar oricând perfecte pentru consum.
Oțetul alb. Rămâne mereu proaspăt. Luați cu încredere, să aveți în casă, mai ales că e bun și la salate și chiar la curățenie.
Alcoolul pur. Nu vă grăbiți să terminați sticla cu rom, alcoolul nu expiră. Poate fi transmis din generație în generație.
Citeşte şi Lucruri despre care nu ştiai că au termen de valabilitate