Alimentele care reduc colesterolul! Potrivit specialiștilor, colesterolul bun este modalitatea prin care corpul colectează colesterolul din sânge și îl duce în ficat.
Citește și 6 condimente pentru diabetici. Curăță tot zahărul din sânge!
Ajuns în ficat, colesterolul este metabolizat și apoi eliminat de aceea se numește colesterol bun. Asta în timp ce colesterolul rău este modalitatea prin care el intră în sânge.
Recent, Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și hipnoterapeut, creatoarea Psiho-Dietei, a dezvăluit care sunt alimentele minune ce reduc colesterolul.
Dintre ele fac parte, peștele gras bogat în Omega 3, nucile, semințele de chia și de in, alunele, migdalele, leguminoasele, uleiul de măsline presat la rece, legumele cu frunze verzi și citricele bogate în vitamina C.
„În primul rând avem alimentele bogate în Omega 3, cum ar fi peștele gras: somonul, sardinele, heringul și așa mai departe. Avem nucile, semințele: de chia sau de in care sunt bogate în Omega 3, alunele, migdalele, leguminoasele: mazăre, năut, fasole boabe, lintea. De asemenea, uleiul de măsline, dar atenție să fie un ulei de măsline pur, nu contrafăcut, presat la rece. Legumele cu frunze verzi sunt o categorie foarte importantă de adus zilnic în alimentație. Deci dacă adăugăm o salată cu frunze verzi la fiecare masă ușurăm digestia și ajutăm și partea aceasta de colesterol. Totodată cicitricele sunt foarte bogate în vitamina C și ne ajută la scăderea colesterolului rău.
Acestea ar fi alimentele, dar trebuie să și scădem cantitatea de alimente procesate. Sunt foarte mulți oameni care iubesc produsele de patiserie, din când în când nu strică, dar să aduci patiseria în viața ta zi de zi nu prea sprijină sănătatea. Sunt foarte multe grăsimi trans acolo, conțin multe zaharuri și atunci practic doar dezechilibrezi acest echilibru interior și te dezechilibrezi metabolic”, a declarat Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și hipnoterapeut, creatoarea Psiho-Dietei, în cadrul emisiunii realizate de Cătălin Măruță.
De asemnea, specialista a enumerat și care sunt factorii care contribuie la creșterea colesterolului.
„Metabolismul nostru este toată multitudinea aceasta de hormoni și atunci este nevoie să avem grijă de colesterol. Scopul nostru este ca din alimentație, din dietă și din stilul de viață pe care îl avem să creștem producția de colesterol bun și implicit să scădem producția de colesterol rău.
Până la a ne gândi ce să mâncăm sau cum să ne schimbăm stilul de viață ca să ne ajutăm corpul, în primul rând ar trebui să ne gândim ce trebuie eliminat. Factorii care conduc la creșterea colesterolului rău sunt în primul rând un stil de viață deficitar sau un stil de viață haotic, alimentele foarte procesate, alimentele bogate în zaharuri, băuturile carbogazoase, lipsa mișcării, fumatul și nivelul de stres”, a mai spus Anca Alungulesei.