Unele alimente sunt capabile să încetinească apariția semnelor premature de îmbătrânire, cum ar fi, spre exemplu, pielea uscată.
Lămâie. Fiind bogată în Vitamina C, lămâia contribuie la producerea de colagen, substanţă care susţine fermitatea pielii. În plus, lămâia este bogată în antioxidanţi.
Spanac. Îl mâncam cu toții când eram mici, dar mai târziu l-am cam uitat. E bine de știut că, pe lângă faptul că este bogat în Magneziu, mineral care creşte densitatea osoasă şi combate oboseala.
Struguri roşii. Pe listă se află și strugurile roșii. Coaja strugurilor conţine resveratrol, o substanţă antiinflamatoare care ajută la menţinerea aspectului tânăr al pielii. Potrivit Men’s Fitness, această substanţă poate ajuta la repararea daunelor pielii cauzate de radiaţiile UV.
Rodie. Fructul conţine antioxidanţi puternici, care ajută la prevenirea daunelor cauzate de nivelurile ridicate de zahăr şi, de asemenea, protejează pielea de razele ultraviolete.
Turmeric. Mulți în folosesc pe post de condiment, pentru a da o aromă deosebită mâncării. Turmericul ajută la prevenirea leziunilor pielii cauzate de îmbătrânire şi de expunerea la soare.
Ghimbir. Conţine antioxidanţi importanţi, ce pot ajuta la combaterea durerilor musculare.
Fasole. Dacă alegeți fasolea albă, trebuie să știți că este bogată în Cupru şi Potasiu. De asemenea, fasolea neagră ajută la prevenirea prostatei şi cancerului de colon. Substanţele din fasole accelerează procesul de curăţarea deşeurilor care se acumulează în intestine şi elimină potenţialii cancerigeni.
Alte alimente benefice organismului: unt de arahide, ovăz, țelină, cireşe, mere, roşii, varză Kale, ceapă.