„Brânzeturile sunt un aliment concentrat. Laptele proaspăt și produsele fermentate, iaurturile, n-ar trebui să lipsească din alimentație în această perioadă tocmai pentru că orice aliment fermentat, putem vorbi și de murături, avem victima C, fermenți, aduc în organismul nostru culturi bacteriene de al căror echilibru depinde imunitatea noastră.
Tot ce este fermentat, paradoxal, este sănătos. De multe ori am ajuns în acest idealist alimentar să ne ferim de lucrurile care sunt mucegăite, francezii spun frumos: mucegaiul este nobil. Mucegariurile denotă prezența unor bacterii vii și niciodată nu avem suficiente”, a mai spus dr. Mihaela Bilic pentru DCNEWS.
Medicul a amintit şi de „borșul cu care românii acresc ciorba, drojdia de bere folosită pentru diferite alimente frământate, crescute”.
De asemenea, dr. Mihaela Bilic a explicat şi care este diferenţa dintre produse lactate şi brânzeturi.
„La capitolul produse lactate și brânzeturi de foarte multe ori se face o confuzie. Multă lume crede că laptele, iaurtul și brânza sunt același lucru. Da, au ca materie primă inițială tot laptele, dar să nu uităm că un kilogram de telemea se face din 7-10 litri de lapte”.