Alimentele-minune de care ai nevoie pentru o imunitate de fier şi o memorie bună. Printre acestea se numără pătrunjelul, iaurtul, morcovul, dar şi ouăle, peştele sau carnea de pui şi vită.
Alimentaţia joacă un rol important în cazul persoanelor care se confruntă cu anemie sau pierderi de memorie. Există câteva alimente care asigură toate vitaminele şi mineralele de care avem nevoie.
Citeşte şi Greşeala pe care o fac toţi românii la micul dejun
De exemplu, Iaurtul este o sursă importantă de calciu şi vitamina B12. O singură ceaşcă de iaurt conţine 15% din necesarul zilnic de vitamina B12.
Din alimentaţia zilnică nu poate să lipsească nici pătrunjelul. Acesta ete bogat în fier, vitaminele A, B, C şi K, aminoacizi, acid folic şi în betacaroten. Conţine şi alte vitamine şi minerale esenţiale atât pentru tratarea anemiei şi pentru întărirea sistemului imunitar. Astfel, un suc de pătrunjel zilnic sau adăugat în mâncare face cu adevărat minuni pentru sănătate. Întăreşte sistemul imunitar, este un bun stimulent al sistemului nervos, antiinfecţios, vasodilatator, bun renegerator capilar.
Morcovul este unul dintre alimentele-medicamente. Betacarotenul şi alţi nutrienţi susţin metabolismul, cresc nivelul hemoglobinei şi imbunătăţesc sistemul imunitar. Are un nivel ridicat de vitamine şi minerale – potasiu, calciu şi magneziu, vitamina C, vitamine din grupa B, cu proprietăţi calmante şi regenerante. În cazul persoanelor care suferă de anemie, este indicat ca acestea să bea zilnic un pahar de suc de morcovi şi să mănânce această legumă între mese.
Ouăle fierte ţin colesterolul sub control. Pe lângă vitamina B12, acestea conțin și vitamina D, vitamină care ajută organismul să asimileze calciul.
Sfecla roşie este o altă legumă care face cu adevărat minuni pentru organism. Datorită vitaminelor A, C, B, sulfului, sodiului, calciului, fierului, iodului, potasiului şi antioxidanţilor, sfecla roşie la tratarea mai multor afecţiuni, în special a anemiei.
Fructele de mare
Cu siguranţă nu ştiai că scoicile, creveții, midiile și stridiile sunt o sursă importantă de vitamina B12.
Şi peştele face minuni pentru sănătate. De exemplu, somonul și păstrăvul sunt pe primul loc la conținutul de vitamina B12. Consumul de pește ajută la funcționarea optimă a creierului și previne inflamațiile prin grăsimile Omega 3. Aproximativ 200 de grame de somon proaspăt conține nu mai puțin de 6,4 mcg de vitamina B12, adică 107% din doza zilnică recomandată.
De asemenea, carnea de pui și vită conţin vitamina B12, ajutând la buna funcționare a organismului. În plus, ficatul de vită este extrem de eficient în dietele persoanelor anemice sau ale persoanelor de peste 60 de ani, care se pot confrunta cu deficiențe ale vitaminei B12, potrivit realitatea.net.
Cu siguranţă nu ţi-ai dat seama cât de mult bine îţi face o banană. Aceasta este o sursă importantă de potasiu, magneziu, fosfor, fier şi proteine. Consumul regulat de banane reduce cele mai frecvente simptome ale anemiei: oboseala, ameţeala şi amorţeala.