Şi cum în oraşele mari oamenii se aprovizionează de la supermarket ar trebui să ştie care sunt produsele care n-ar trebui incluse pe lista de cumpărături. Mai ales că în topul vânzărilor se află snacks-urile sărate, semipreparatele şi cerealele pentru micul dejun.
Produsele aflate pe lista de cumpărături joacă un rol deosebit de important când este vorba de sănătatea familiei. Rafturile supermarketurilor sunt pline atât de alimente sănătoase cât şi de cele nesănătoase.
Zahărul sau carbohidraţii şi grăsimile nesănătoase
Renunţă la mâncărurile care au în compoziţie zahăr, denumite carbohidraţi simpli. Cerealele pentru micul dejun pline de zahăr, gogoşile, plăcinţelele, prăjiturelele, îngheţată şi sucurile carbogazoase mustesc de zahăr. Denumite şi „calorii goale”, acestea sunt absorbite rapid de organism, cresc nivelul zahărului din sânge ceea ce are ca efect o creştere pe termen scurt a energiei. Însă acest lucru va declanşa o reacţie a insulinei, energia va scădea, iar tu te vei simţi brusc obosit. Îţi va fi foame şi vei tânji după mai mult zahăr. În plus, caloriile rapid absorbite vor fi stocate sub forma de grăsime şi astfel va creşte riscul de obezitate.
Alege inteligent prin selectarea produselor bogate în fibre, precum cereale integrale, orez brun sau pâine integrală. Optează pentru legume proaspete şi pentru carnea slabă. Dacă vrei ceva dulce, alege fructele de sezon precum mere, pere, afine.
Totodată, dulciurile şi alimentele procesate conţin grăsimi saturate sau grăsimi trans care înfundă vasele de sânge şi te impiedică să pierzi în greutate. Cel mai bine este să cumperi grăsimi mononesaturate, benefice inimii, precum avocado şi nuci.
Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.