Salata de vinete se numără printre preparatele preferate de toată lumea. Rețeta este diferită de la zonă la zonă. De exemplu, gospodinele din Ungaria adaugă câteva ingrediente speciale care îi dau un gust aparte.
Printre ingredientele folosite de unguroaice la salata de vinete se numără ardeii kapia, ardeiul rosu copt sau ceapa verde. După ce s-au copt, ardeii trebuie curățați bine de coajă, apoi tocați mărunt. Datorită gustului ușor dulce, ardeii dau un gust aparte vinetelor.
Citește și Rețetă salata de vinete cu iaurt. E răcoroasă și ideală pentru această perioadă
De asemenea, gospodinele din Ungaria folosesc și ceapa verde sau roșie atunci când prepară salata de vinete. Aceasta se taie fin și se adaugă peste vinete. Gustul va fi unul de senzație.
În Ungaria se mai adaugă în salata de vinete și boia de ardei dulce. Acesta este un igredient important în bucătăria unguroaicelor. O linguriță de boia ofertă vinetelor un gust aparte.
Dacă în România gospodinele prepară salata de vinete cu maioneză, în Ungaria aceasta este înlocuită de uleiul de floarea soarelui. Se mai folosește și uleiul de nucă, potrivit click.ro.
Sarea de mare și pătrunjelul proaspăt tocat sunt alte două ingrediente pe care gospodinele din Ungaria le adaugă în salata de vinete,
Ai nevoie de următoarele ingrediente: două vinete mari, o jumătate de ceapă albă sau roșie și 70 de ml de ulei de floare soarelui. De asemenea, mai adaugi și un strop de zeamă de lămâie și sare după gust.
Se coc vinetele, după care se lasă la scurs. Atenție să aveți grijă să stoarceți bine toată apa pentru ca salata să nu aibă un gust amărui. Următorul pas este să tocăm mărut toate vinetele. După ce le-am tocat, adăugăm uleiul și amestecăm cu o lingură de lemn. După ce am amestecat bine, adăugăm sarea și piperul după gust, zeama de lămâie și ceapa tocată mărunt.
În locul uleiului se poate adăuga maioneză.
Lăsam salata de vinete să se ”odihnească” o oră, după care o putem servi cu pâine prăjită.