Carmen Brumă a dezvăluit care sunt cele mai importante alimente, din punct de vedere nutrițional, pentru perioada de post.
Am intrat, oficial, în Postul Paștelui, considerat cel mai aspru și lung din an, în care dezlegările la pește sunt foarte rare, de două ori, mai exact.
Este important să găsim sursele de proteină necesare, care să înlocuiască eficient produsele pe bază animală.
Carmen Brumă a dezvăluit care sunt alimentele esențiale ce nu trebuie să-ți lipsească din farfurie, dacă și tu ții Postul Paștelui.
Este vorba despre niște surse vegetale pline de proteine, pe care le poți combina după gustul tău.
„Alimente pe care trebuie sa le incluzi în meniul de post, pentru că sunt surse bune de proteine vegetale:
– LEGUMINOASE: linte, mazăre, fasole etc.
– FULGI DE DROJDIE INACTIVĂ
– QUINOA și AMARANTH
– NUCI ȘI SEMINȚE ( de preferat neprăjite)”, a scris Carmen Brumă pe rețelele de socializare.
Credincioșii știu faptul că, dacă respecți ce presupune postul, nu îți cureți doar trupul, ci și sufletul.
De asemenea, părintele Vasile Ioana a vorbit despre semnificația precisă a postului, dar și despre importanța alimentației în următoarea perioadă.
Oamenii tind să uite, de fapt, că adevărata credință vine din bunătate, din iubirea față de tot ce ne înconjoară.
Postul este momentul în care nu trebuie să facem niciun fel de exces, motiv pentru care este ideal chiar și pentru dietă, întrucât preotul spune că ar trebui să fim mai slabi, după aceste săptămâni.
„Adevăratul post este despre reducerea cantităților. Dacă tu mâncai multă carne, iar acum mănânci multă fasole, iar nu e bine. Adică vreau să ne cântărim. Duminică seara e lăsatul secului, vreau ca luni dimineață când ne trezim, când începe postul, pune-te pe cântar.
Dacă ai 86 de kilograme, iar dacă la finalul postului ai 96, nu e în regulă. E adevărat că acum mâncăm mai mulți carbohidrați și avem o predispoziție să ne îngrășăm, dar dacă ai 86, la finalul postului trebuie să ai 80”, a declarat Părintele Vasile Ioana, potrivit Spectacola.ro.
Mai mult, în acest timp ți se vor arăta extrem de multe ispite în față, iar dorința de a savura preparatele pe care până acum le consumai în voie va fi și ea la fel de mare, spune preotul.
De asemenea, nu e vorba doar despre ce punem în farfurie, ci și despre cantitatea pe care alegem să o servim la o masă, dar și despre răutatea pe care ar trebui să o dăm uitării.
Totuși, cu voință și cu Dumnezeu în gând, vei reuși să treci cu bine peste zilele de post și vei învăța să fii un om mai bun, așa cum Dumnezeu ar vrea să fie toți copiii Lui.
Citește și A început Postul Paștelui. Rețeta perfectă cu care poți începe Postul Mare
„Căderea în lăcomie, creierul nostru se victimizează repede, iar aici este o legătură între ficat, creier și voință, e un triunghi. E cea mai grea ecuație a postului. Ficatul care mânca tot felul de lucruri până ieri.. te ia cu dureri de cap, și mie mi se întâmplă.
Te enervezi, nu ți se mai pare nimic bun, de aia ți se spune că vin ispitele în post, nu ai voie decât o chestie mică din cămară, cumva interiorul tău se revoltă. Mulți cedează, dar voința ta de creștin care vrea să se apropie de Dumnezeu zice „Doamne, nu mă lăsa.” Nu e bine să folosim cantități mari”, mai spune preotul.