Alimentele românești care fac bine creierului. Vlad Ciurea a dezvăluit în cadrul unei emisiuni TV că țara noastră are foarte multe alimente bune și îi sfătuiește pe oameni să consume legume, fructe și verdețuri care sunt crescute de producătorii locali.
Produsele recomandate de medicul neurochirurg sunt foarte ieftine și se găsesc cu ușurință atât în piețe, cât și în supermarketuri. „Avem alimente foarte, foarte sănătoase românești. Trebuie să mâncăm mâncare cât mai românească, mai curată, cât mai de aici. Nucile fac bine creierului. Pe locul doi afinele, toate fructele de pădure, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, toate legumele.
După care apă multă, multă apă cât mai alcalină, aerul cât mai curat, carnea de pește slab, dar şi carnea slabă de curcan. Toate aceste alimente ne păstrează creierul sănătos”, a explicat medicul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.
Citește și: Trucurile care ne ajută să păstrăm alimentele proaspete. Sfaturile oferite de bucătari
Diagnosticul precoce și gestionarea adecvată a hipotiroidismului sunt cruciale pentru menținerea unei vieți sănătoase și echilibrate.
Carmen Brumă a oferit trei măsuri de ajutor pentru persoanele care suferă de hipotiroidism. Trebuie evitate alimentele ultraprocesate, dar și cele bogate în substanțe goitrogene, precum broccoli, varza și conopida.
„1. Evită alimentele ultraprocesate bogate în grăsimi hidrogenate sau parțial hidrogenate, cum ar fi chipsurile, biscuiții. Perturbă activitatea tiroidei.
2. Ai grijă la alimentele bogate în substanțe goitrogene, cum ar fi broccoli, varza, conopida și consumă-le gătite, astfel încât nivelul acestor substanțe să fie mai mic și funcționarea tiroidei să nu fie afectată.
3. Pentru a evita constipația, simptom foarte frecvent întâlnit în hipotirodism, încearcă să te hidratezi corespunzător și să ai o alimentație bogată în fibre din legume, fructe și semințe”, a spus Carmen Brumă, în mediul online.