Alimentul banal care ar putea să ne salveze de boli grave. Este vorba despre Oul Hiperimun. Oamenii de ştiinţă români au descoperit că găinile injectate cu anumiţi viruşi pot face ouă care conţin imunoglobuline.
Oul Hiperimun a luat naştere după ce oamenii de ştiinţă au injectat găinile cu viruşi slabi ai infecţiilor care fac ravagii în spitale, precum stafilococ sau Ecoli. Cercetătorii au descoperit că păsările au dezvoltat imunitate, care a fost transmisă şi la ouă. Acest ou ar putea salva vieţile celor care se luptă cu afecţiuni cauzate de scăderea imunităţii.
Citeşte şi Neurochirurgul Vlad Ciurea spune de ce e bine să mâncăm slănină cu ceapă
Atenţie, tratamentul nu este recunoscut oficial. Cu toate acestea, ouăle se vând deja sub denumirea de supliment nutritiv, nu de tratament.
Şeful departamentului de cercetare Romvac explică tot.
“Este complet diferit de oul obisnuit, noi am imunizat aceste gaini si atunci gaina are rolul sa transmita toate informatiile necesare urmatorului progen. In lume psoriazisul este declarata o boala incurabila, noi am reusit si suntem mandri ca am reusit sa tratam din punct de vedere clinic pacientul cu psoriazis.”, spune Lucica Sima, şeful departamentului de cercetare Romvac, potrivit exquis.ro.
Pentru ca tratamentul să fie cât mai eficient, virusul care provoaca infectia este extras de la pacient si se administreaza gainii, iar oul trebuie să se consume crud. Îl puteţi amesteca cu lapte şi fructe. Se bea în fiecare seară, timp de 30 de zile. Există şi un truc pentru cei care nu pot consuma oul crud. Aceştia îl pot fierbe timp de 4 minute.
Pentru a putea fi înregistrat ca şi medicament, Oul Hiperimun trebuie sa treaca o serie de teste de laborator.
“Trebuie sa ai la baza niste studii clinice si trebuie sa fie inregistrat ca si medicament. Daca nu este inregistrat ca medicament, ci ca supliment nutritiv, discutam despre un aliment. Trebuie dovedite din punct de vedere stiintific, personal, este o opinie personala, ma indoiesc de calitatile acestea. Cand este vorba de foarte multe proprietati de prevenire de combatere a unor boli lucrul acesta este greu de realizat chiar si cu medicamente.”, susţine Alexandru Rafila.
România este printre puţinele ţări la nivel mondial care studiază terapia cu imunoglobulină din gălbenuşul de ou. Cercetătorii care au creat acest ou spun că din 2009 si pana acum ar fi tratat peste 1.500 de pacienti cu diferite imunodeficiente. Un ou costa 4 lei si poate fi cumparat doar de la producator.