Alimentul banal care e un adevărat elixir al sănătății. Beneficii neștiute pentru persoanele cardiace și pentru reumatici!

Toamna vine cu delicii pe care românii le așteaptă un an întreg. Printre ele se numără și castanele, care aduc beneficii importante organismului uman.
Alina Costache
21 oct. 2021, 12:39
Alimentul banal care e un adevărat elixir al sănătății. Beneficii neștiute pentru persoanele cardiace și pentru reumatici!

Alimentul banal care e un adevărat elixir al sănătății. Castaele sunt pline vitamine, minerale şi antioxidanţi. De exemplu, 10 castane coapte şi descojite au aproximativ 200 de calorii, patru grame de fibre şi aproape trei grame de proteine.

Alimentul banal care e un adevărat elixir al sănătății. Beneficii neștiute pentru persoanele cardiace și pentru reumatici!

De altfel, asigură jumătate din doza zilnică de cupru, tot atât din necesarul zilnic de magneziu, dar şi 25% din doza zilnică recomandată de vitamina B6. Comparate cu nucile, la aceeaşi cantitate, castanele au mai puţine calorii, deoarece conţin mai puţine grăsimi.

Acestea au în componenţa lor acid galic şi elagic, două substanţe antioxidante care protejează inima de stresul oxidativ şi, astfel, este redus riscul de infarct de miocard. Castanele sunt şi o bună sursă de potasiu, acoperind aproximativ 11% din necesarul zilnic. Potasiul este esenţial pentru sănătatea inimii, deoarece ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Castanele sunt ideale pentru inimă şi tensiune. Potasiul contribuie la scăderea tensiunii arteriale şi la sănătatea inimii, al cărei ritm îl reglează. Acest conţinut considerabil de potasiu ajută la diminuarea efectelor negative ale excesului de sodiu (hipertensiune, retenţie de apă) cauzat de cantităţile mari de sare din alimentaţia noastră.

Castana are o compoziţie asemănătoare cu cea a grâului. Este săracă în grăsimi, lucru rar întâlnit la fructele în coajă. Este saţioasă şi conţine o cantitate mare de fibre.

Castanele trebuie să fii ajuns la stadiul de maturitate şi să fie bine coapte. Pot fi cumpărate gata prăjite sau le poţi pregăti acasă, la cuptor, după ce le-ai crăpat în două. Cele coapte pot fi mâncate cu lapte cald, ori sub formă de cremă sau piure, alături de carnea de curcan. Pe sub coaja groasă, castana este învelită într-o pieliţă subţire, care trebuie îndepărtată fiindcă e amară. Castanele pot fi fierte în apă timp de 3 sau 4 minute.

Se păstrează de preferinţă la frigider timp de 10 zile sau la temperatura camerei cel mult o săpătămână. După acestă perioadă încep să se usuce şi să se întărească. Pentru a conserva castane proaspete timp de mai multe săptămâni, ba chiar câteva luni, acoperiţi-le cu apă 24 de ore, lăsaţi-le la uscat ferite de lumina soarelui şi apoi depozitaţi-le pe nisip.

Citește și: Alimentul care ajută la reducerea atacurilor de cord și distruge celulele canceroase. Cu ce beneficii mai vine ardeiul Cayenne

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!