Alimentul banal care funcționează ca un adevărat antibiotic natural. Conține nouă vitamine esențiale și are numeroase beneficii pentru sănătate!

Lăptișorul de matcă, o substanță alba și vâscoasă, similara jeleului, este secreția glandelor hipofaringiene și mandibulare ale albinelor lucrătoare.
Alina Costache
13 dec. 2021, 14:07
Alimentul banal care funcționează ca un adevărat antibiotic natural. Conține nouă vitamine esențiale și are numeroase beneficii pentru sănătate!

Alimentul banal care funcționează ca un adevărat antibiotic natural. Reprezintă nutriția exclusiva a larvelor tinere, în primele 2 – 3 zile de maturare, pe lângă faptul că este folosit că hrană specială pentru matcă, pe tot parcursul ciclului său de viață.

Alimentul banal care funcționează ca un adevărat antibiotic natural. Conține nouă vitamine esențiale și are numeroase beneficii pentru sănătate!

Această albină este cu 50% mai mare decât surorile ei, trăieşte cu 40% mai mult şi este foarte fertilă. Lăptişorul de matcă are toţi aminoacizii esenţiali, precum şi vitaminele A,C,D şi E, nouă vitamine din complexul B, inclusiv vitamina B12, precum şi minerale, calciu, cupru, fier, fosfor, potasiu, silicon şi sulf.

Este o proteină completă, dar şi un antibiotic natural blând şi are un efect stimulativ asupra glandelor suprarenale, influenţând metabolismul, starea de spirit, pofta de mâncare şi apetitul sexual, potrivit Noii biblii a vitaminelor, coordonată de farmacologul dr. Earl Mindell.

Lăptișorul de matcă este folosit pe scară largă drept complex nutrițional dietetic, pentru combaterea diverselor afecțiuni cronice, fiindu-i atribuite beneficii farmacologice, cum ar fi efectele: -antibacteriene, -antitumorale, -antialergice, -antiinflamatoare, -imunomodulatoare, -antioxidante, -neurotropice.

De altfel, studii recente au demonstrat că lăptișorul de matca este singura sursa de acid 10 HDA de pe pământ, un ingredient activ care, alaturi de alte substanțe, îi asigura proprietățile antifungice, antivirale și antibacteriene puternice.

1. Are efecte antioxidante și antiinflamatoare
În general, se știe că lăptișorul de matca reduce inflamațiile și stresul oxidativ. Conform mai multor teste pe animale, se pare că aminoacizii specifici, acizii grași și compușii fenolici prezenți în acest superaliment au puternice efecte antioxidante.

În plus, s-a dovedit că celulele sistemului imunitar, care fuseseră tratate cu lăptișor de matcă, au produs mai puține substanțe pro-inflamatorii.

2. Reduce riscul apariției bolilor inimii
Atât studiile efectuate pe animale, cât și cele care au vizat subiecți umani au demonstrat că acest produs apicol influențează benefic nivelurile colesterolului, diminuând astfel riscul dezvoltării afecțiunilor coronariene.

Deși mecanismul exact de acțiune este neclar, se pare că anumite proteine din compoziția lăptișorului pot reduce concentrația colesterolului sangvin.

Un studiu desfășurat pe parcursul a 12 săptămâni, a arătat că iepurii a căror dieta a fost suplimentata cu lăptișor de matca au înregistrat o reducere a colesterolului total și a celui „rău” (LDL), concentrațiile respective scăzând cu 28% și, respectiv, 23%.

În mod similar, în urma cercetărilor efectuate pe oameni, timp de o lună, s-a constatat o scădere a colesterolului total și a celui LDL, de 11% și, respectiv, 4%, la persoanele care au consumat zilnic 3 grame de lăptișor de matcă.

Citește și: Alimentele banale care ne protejează plămânii fără să ştim. Consumă asta în mod regulat pentru a evita problemele de sănătate

DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Cum se pot angaja românii în a doua cea mai bogată țară din Europa. Salariile ajung la 1.000 de euro pe săptămână
Capital.ro
A murit! Doliu și durere în Familia Regală Britanică. S-a stins la 79 de ani
Playtech.ro
Surpriză de Paște de la stat: banii intră în conturi cu o săptămână mai devreme
DailyBusiness
Salarii explozive în România! Joburi de peste 10.000 lei pe lună și oportunități uriașe pentru câteva domenii în creștere
Adevarul
Mariana Moculescu, în pragul evacuării. Fostul soţ, Horia Moculescu, a sfătuit-o să-şi găsească serviciu: „Nu pot da mai mult decât pot”
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Ninsorile vin din Ucraina și se extind în toată România. Ce ascunde acest fenomen ciudat
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Papa Francisc, trimis de medici acasă pentru a muri în pace. Primele declarații ale Suveranului Pontif: „Fără speranță..”
Cancan.ro
Cu cât a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Cluj-Napoca! Românii au crezut că este o eroare
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Se dă ordin în România. Românii trebuie să prezinte buletinul. Devine obligatoriu
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
A murit! Fiica sa a făcut anunțul cutremurător
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Ajutor financiar de urgență pentru sute de familii și persoane din România! Cine primește banii conform Ministerului Muncii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Scenarii alternative pentru România după alegerile prezidențiale din 2025 (partea I)