Alimentul banal care îngraşă. Este vorba despre ulei. Mihaela Bilic spune că dacă îl eliminăm din dietă, vom vedea rezultatele într-o singură lună.
Mihaela Bilic ne recomandă să nu renunţăm la mâncarea gătită, chiar dacă suntem la dietă. Nutriţionistul avertizează, însă, să fim atenţi la modul în care o pregătim.
“Nimic nu se compară cu mâncarea gătită când vine vorba de preparate echilibrate şi sănătoase. Orice ai manca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeală pe pâine din frigider are volum mic şi multe calorii. Orice poţi mânca rece în picioare, în maşină sau în canapea la televizor îngraşă mai tare decât o farfurie de ciorbă sau de tocăniţă.
Pentru cei care vor să slăbească există chiar recomandarea să nu aibă la îndemână decât mâncare care trebuie gătită/încălzită/mâncată cu tacâmuri.
Avem în tradiţiile culinare uleiul ca ingredient obligatoriu în orice preparat, totul începe cu “se pune ulei în cratiţă”. La 100cal/lingură pot să vă spun că obiceiul ăsta ne “costă” silueta. Vă provoc la o încercare: renunţaţi o lună la sticla de ulei de gătit si descoperiţi ce gust are mâncarea fără el. Lăsaţi doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veţi slăbi, vă promit!”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Printre vedetele de pe masa de Anul Nou este salatade boeuf. Deși toată lumea a auzit că îngrașă, Mihaela Bilic atrage atenție că nu trebuie să ne facem deloc griji în privința ei.
”Dacă deunăzi am povestit despre “bomba calorică” din salata de boeuf, astăzi suntem în cealaltă extremă: piftia este produsul hipocaloric al Sarbatorilor, cel mai dietetic preparat făcut din porc… sau din curcan.
Ce e piftia? O carne fiartă cu usturoi, un fel de rasol consumat cu tot cu zeamă/supă. Doar ca la piftie nu folosim bucati nobile de carne, ci părțile de categoria a 2-a: picioare, urechi de porc sau tacâmuri de curcan. Important este sa aibă zgârciuri, oase și șorici, adică multă gelatină și puțină carne.
Nici grasime nu prea avem in piftie, iar puțina care exista se ridica la suprafată (ca la ciorbă) si poate fi indepartată dupa ce se încheagă/întărește. Prin urmare puftia are sub 3% grasime, aproape 5% proteine (si mult colagen) totul cu numai 30cal/100g.
Daca nici asta nu e preparat dietetic, ce sa zic!?! Suplimentar se potriveste si in dietele proteice, pentru ca nu contine glucide, iar faptul ca e fiert îl face usor de digerat. Zeama întărită sub forma de gelatină e bogata în colagen si concentrată în calciu cu bioeficiență maximă, deci piftia poate deveni preparatul ideal pentru osteoporoza si probleme articulare. Cât despre siluetă nicio grijă, chiar dacă o mâncați cu o felie de pâine, tot “de slăbit” se cheamă că este”, conchide nutriționista pe Instagram.