Cancerul nu apare din senin, ci este rezultatul unui proces care se desfăşoară în ani de zile, iar aceste celule sunt alimentate constant, favorizând înmulţirea şi dezvoltarea lor în corp. Cel mai blamat ingredient din alimentaţia noastră zilnică şi care hrăneşte constant celulele canceroase este zahărul. Consumul de zahăr a crescut exagerat de mult pe cap de locuitor, iar zahărul favorizează dezvoltarea tumorilor şi răspândeşte cancerul în corp.
Un consum excesiv de zahăr intoxică celulele şi favorizează formarea tumorilor canceroase. „Această intoxicare a celulei conduce la o mai mare cantitate de insulină secretată şi la o cantitate mai mare de acid lactic, atât în celulă, cât şi în jurul ei – factori importanţi de creştere tumorală„, explică prof. dr. Pavel Chirilă.
Un studiu apărut în The New York Times arată clar că un consum ridicat de sucuri carbogazoase creşte riscul de cancer endometrial, în special în cazul femeilor care au trecut de menopauză.
O altă cercetare care a apărut în publicaţia Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention arată că zahărul creşte riscul de cancer endometrial, însă consumul ridicat de sucuri carbogazoase are un impact şi mai devastator, dublând chiar acest risc. Astfel că persoanele care consumă cu regularitate sucuri carbogazoase au un risc mult mai mare de a dezvolta cancer în comparaţie cu cele care nu au în meniu aceste băuturi. Potrivit publicaţiei Natural News, zahărul menţine un mediu acid în corp, favorizează apariţia inflamaţiilor şi hrăneşte celulele canceroase.
„Atunci când mâncăm alimente pe bază de zahăr sau făină albă – alimente cu o valoare glicemică foarte ridicată – nivelul de glucoză din sânge se măreşte cu rapiditate. Imediat, corpul eliberează o doză de insulină pentru a da posibilitate glucozei să intre în celule. Secreţia de insulină este însoţită de eliberarea unor altor molecule numite IGF, al căror rol este de a stimula dezvoltarea celulelor. Pe scurt, zahărul hrăneşte ţesuturile şi le face să se dezvolte mai rapid. (…) În prezent, cunoaştem faptul că aceste creşteri ale nivelului de insulină şi IGF stimulează, în mod direct, nu numai dezvoltarea celulelor canceroase, ci şi capacitatea lor de a invada ţesuturile învecinate„, explică dr. David Servan-Schreiber în cartea sa „Anticancer”.
Citeşte şi SEMNE CIUDATE ale cancerului de piele greu de identificat