Alimentul care tratează răceala. Mai multe alimente sunt cunoscute pentru proprietățile lor de a lupta cu gripa și răceala. Prea puțin se vorbește, însă, despre un tip de pește care este un adevărat inamic al răcelii. Este cunoscut faptul că alimente precum usturoiul, ceaiurile, citricele ori supa de pui sunt recomandate în cazul gripei și răcelii, cei care trec prin boală alegând să le consume frecvent în perioada respectivă.
Usturoiul este alimentul miraculos pe timp de iarnă. Cum se prepară mujdeiul-medicament
Alimentul care tratează răceala. Un alt aliment care, deși sănătos, nu este atât de cunoscut ca făcând parte din grupul inamicilor răcelii și gripei este somonul.
Acest tip de pește, datorită faptului că abundă în acizii grași omega 3, fiind totodată o importantă sursă de proteine, are efect în tratarea răcelilor. Acizii grași omega 3 au efect antiinflamator, ceea ce face din somon o adevărată armă împotriva simptomelor gripei.
Alimentul care tratează răceala. Totodată, vitamina D, prezentă în somon, are rol în întărirea sistemului imunitar, aspect vital atunci când vine vorba de răceli și gripe.
Borșul alimentul-minune cu efecte curative miraculoase. Cum prepari rețeta autentică pe care orice gospodină trebuie să o știe
O altă importantă proprietate pe care o au acizii grași omega 3 regăsiți în somon este aceea de a crește fluxul de aer și de a proteja plămânii de răceli și infecții respiratorii.
Pe lângă acestea, somonul mai conține și seleniu, vitamina B12 și niancină (care transformă alimentele consumate în energie pentru întregul corp).
Somonul
Somonul sau somonul de Atlantic, somonul atlantic (Salmo salar) este un pește teleostean, răpitor, migrator, din familia salmonide (Salmonidae), răspândit în bazinele hidrografice nord-atlantice. Este un pește cu mare valoare economică și pentru pescuitul sportiv.
Atinge 1,5 m lungime și 35–46 kg greutate. Are corpul alungit, cu un contur rotunjit. Capul este mic, cu gura mare (comisura nu depășește jumătatea ochiului), prevăzută cu dinți. Înotătoarea anală cu 8-10 radii, iar înotătoarea caudala cu marginea concavă. Coloritul corpului este albastru cenușiu, cu mici puncte sau steluțe negre, iar abdomenul argintiu. Puietul are un colorit cenușiu-verzui, cu puncte negre pe spate. Pe laturi au 8-12 pete transversale negre.
Este un pește anadrom (potamotoc) care trăiește în mare, dar pentru reproducere urcă în apele dulci. Trăiește pe coastele nord-americane și europene ale Oceanului Atlantic, în Oceanul Înghețat de Nord, în Marea Nordului, în Marea Albă, în Marea Baltică și în canalul Mânecii, dar nu și în Marea Mediterană. În mare se hrănește mai ales cu crustacee și cu heringi. Pentru depunerea icrelor migrează, urcând în porțiunea superioară a râurilor care se varsă în Oceanul Atlantic, Marea Nordului și Marea Baltică din America de Nord și din Europa, cu excepția râurilor care se varsă în Marea Mediterană și în Marea Neagră. Somonul este un pește comun în râurile din Marea Britanie, Franța, Peninsula Iberică, Germania, Peninsula Scandinavică, Polonia și în toate râurile din Rusia, care se varsă în Marea Albă și în Marea Baltică.