Alimentul care reduce riscul de apariţie a cancerului. Alungă depresia şi previne bolile de inimă

Alimentul care reduce riscul apariției cancerului reprezintă un exilir pentru sănătate. Alungă depresia și previne bolile de inimă.
Alina Costache
04 feb. 2022, 08:36
Alimentul care reduce riscul de apariţie a cancerului. Alungă depresia şi previne bolile de inimă

Alimentul care reduce riscul apariției cancerului este o sursă bogată de fosfor, mangan, magneziu, fier, cupru, vitamina K si zinc. Este vorba despre semințele de dovleac.

Conform csid.ro, dovleacul este unul dintre acele alimente care pot fi consumate sub diferite forme, iar seminţele de dovleac puse la uscat întotdeauna erau una dintre marile plăceri ale copilăriei care îşi meritau aşteptarea, iar seminţele de dovleac conţin grăsimi sănătoase, proteine şi o cantitate mică de calorii.

Alimentul-minune care te scapă de orice boală. Este considerat cel mai complex remediu natural

Alimentul care reduce riscul apariției cancerului. Alungă depresia

Conform unui studiu realizat în Germania s-a constatat că consumul semințelor de dovleac reduce riscul apariției cancerului de sân al femeilor aflate în postmenopauză. Totodată, potrivit altui studiu s-a constatat că o dietă bogată în semințe de dovleac poate reduce riscul apariției cancerului la stomac, prostată, plămâni și colon.

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, anumite substanțe active din compoziția semințelor de dovleac pot alunga depresia și oferindu-i organismului o stare de liniște. Triptofanul este o substanță cunoscută care ajută corpul să se relaxeze.
Urda, cea mai dietetică brânză, alimentul minune pentru slăbit. Ce spune Mihaela Bilic despre „ricotta” românească
Datorită conținutului ridicat de magneziu, consumul semințelor de dovleac ajută la întărirea oaselor și  scade riscul apariției osteoporozei și artritei.

Alimentul care reduce riscul apariției cancerului. Previne bolile de inimă

Semințele de dovleac, alimentul care reduce riscul apariției cancerului, ajută și la prevenirea bolilor de inimă. Acest aliment este o sursă bună de antioxidanți, magneziu, zinc și acizi grași. Toate acestea ajută la o bună funcționare a inimii.

Alimentul care reduce riscul apariției cancerului având un conținut ridicat de magneziu și zinc poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale, ca parte a unei diete sănătoase.

Momentan nu există studii care să explice care sunt efectele negative unei supradoze. Însă semințele de dovleac sunt bogate în grăsimi vegetale, iar acest lucru poate provoca simptome de greață sau vărsături.

Prajitura Zebra cu dovleac și ciocolată. Rețetă simplă și delicioasă

Dacă vrei să-ți surpinzi familia cu un desert delicios și rapid, noi îți prezentăm cea mai bună și simplă rețetă pentru prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată. Cu siguranță vei primi laude din partea tuturor și vei petrece momente frumoase alături de oamenii dragi cu zâmbetul pe buze.

Ingrediente

  • 100 ml. de ulei
  • 160 gr. de lapte bătut
  • 300 gr. de făină albă
  • 200 gr. de piure de dovleac
  • coajă de portocală rasă
  • 4 ouă
  • două lingurițe de praf de copt
  • 40 gr. de cacao pudră
  • 250 gr. de zahăr
  • o jumătate de linguriță de sare
  • două lingurițe de esență de vanilie

Modul de preparare

Amestecăm într-un bol coaja rasă de portocală și piureul de dovleac. Într-un alt bol punem zahărul, două ouă, un vârf de sare și o linguriță de esență de vanilie, după care amestecăm și adăugăm, treptat, 40 ml. de ulei.

Peste compoziția cu zahăul punem piureul de dovleac, iar apoi amestecăm. Adugăm o linguriță de praf de copt și 170 de grame de făină și amestecăm până nu mai rămân cocoloașe.

Într-un alt bol punem 120 grame de zahăr, două ouă, o linguriță de esență de vanilie și un vârf de sare, după care adăugăm, treptat, 50 ml. de ulei și amestecăm până obținem o spumă albă. Adăugăm 160 de grame de iaurt și amestecăm, iar la final punem o linguriță de praf de copt, 40 grame de cacao și 130 grame de făină.

Amestecăm compoziția cu un mixer, iar într-o tavă punem o hârtie de praf de copt. În mijlocul tăvii punem două linguri din aluatul de cacao, după care, deasupra lui, adăugăm două linguri de alutat de dovleac.

Continuăm procedura și încercăm să facem totul cât mai uniform, fără să intindem alutatul. Băgăm prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și o lăsăm timp de aproximativ o oră. La sfârșit o lăsăm să se răcească, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!