Alimentul cu aspect neobișnuit, aur pentru sănătate. Ce se întâmplă în organismul tău dacă îl consumi zilnic

Un aliment cu aspect ciudat este venerat în medicina tradițională chineză și în practicile de vindecare ale nativilor americani datorită beneficiilor impresionante pe care le are pentru sănătate.
Irina Dumitrescu
04 nov. 2024, 20:16
Alimentul cu aspect neobișnuit, aur pentru sănătate. Ce se întâmplă în organismul tău dacă îl consumi zilnic
Alimentul cu aspect neobisnuit, aur pentru sanatate. Ce se intampla in organismul tau daca il consumi zilnic

Un aliment cu aspect neobișnuit și gust de homar, ce crește pe trunchiurile lemnoase ale copacilor, este bun pentru imunitate, creier și inimă. Totodată, face minuni împotriva demenței, ameliorează simptomele depresiei, promovează recuperarea mai rapidă a celulelor nervoase, protejează împotriva ulcerului stomacal și reduce inflamațiile.

Este vorba despre ciuperca coamă de leu sau Hericium erinaceus, un aliment comestibil din familia ciupercilor dentare. Are această denumire datorită dimensiunii mari. A devenit populară în țările asiatice pentru numeroasele sale beneficii nutriționale și medicale.

Alimentul secret cu numeroase beneficii pentru sănătate

Aceste ciuperci inedite sunt mari, albe și seamănă pe măsură ce cresc, așa cum le spune și numele, cu coama unui leu. Specialiștii susțin că ele conțin substanțe bioactive care au numeroase efecte benefice asupra organismului, în special pentru creier, inimă și intestine.

Puțină lume știe că ciupercile Hericium erinaceus au o istorie lungă în medicina tradițională chineză și în practicile de vindecare ale nativilor americani. Datorită beneficiilor impresionante pe care le oferă minții și corpului, ciupercile coamă de leu au devenit din ce în ce mai faimoase și căutate. Sunt disponibile în mai multe forme, de la ceaiuri și tincturi la capsule și pulberi.

Consumul acestor ciuperci cu aspect ciudat menține sănătatea creierului, reduce inflamația și stresul oxidativ, îți protejează intestinul gros și subțire, susține sănătatea inimii și luptă împotriva cancerului.

Citește și Elveția este țara în care culesul ciupercilor este interzis. Autoritățile au impus măsuri drastice

Diabetul este o afecțiune care apare atunci când capacitatea organismului de a gestiona nivelul zahărului din sânge este afectată. Prin urmare, nivelurile sunt crescute în mod constant.

În cele din urmă, nivelurile cronice ridicate ale zahărului din sânge duc la complicații precum boli renale, leziuni nervoase la nivelul mâinilor și picioarelor și pierderea vederii.

Prin urmare, ciuperca coamă de leu este benefică pentru gestionarea diabetului prin îmbunătățirea gestionării zahărului din sânge și reducerea unora dintre aceste efecte secundare.

Mai multe studii pe animale au scos la iveală despre ciuperca coamă de leu că poate determina scăderea semnificativă a nivelului de zahăr din sânge atât la șoarecii normali, cât și la rozătoarele diabetice, chiar și la doze zilnice de până la 2,7 miligrame (mg) pe livră (6 mg pe kg) de greutate corporală.

Ciupercile Hericium erinaceus pot fi supliment terapeutic pentru diabet, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina exact cum ar putea fi utilizate la om, notează Healthline.

Vezi și Ce beneficii au ciupercile. Motivele pentru care trebuie să le introduci în alimentație

DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Bzi.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii
Fanatik.ro
Ce să nu faci niciodată ca să atragi prosperitatea în viața ta. Anca Dimancea dezvăluie obiceiul negativ pe care multe persoane îl au: ”Vreau să se înțeleagă acest lucru”
Capital.ro
Elena Udrea n-a mai rezistat. Anunț chiar din spatele gratiilor: Adio, dar rămân cu tine...
Playtech.ro
Cum arată Ștefan Hrușcă acum, la 67 de ani. Artistul este de nerecunoscut
DailyBusiness
Pensii 2025. Vești proaste pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie
Adevarul
Salariul muncitorilor necalificați din Timișoara stârnește polemici: „N-aveți idee câți oameni cu patru clase nu stau să fie slugile altora”
wowbiz.ro
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Spynews
Ce aduce noroc la bani în noul an. 5 lucruri pe care să le faci de Revelion
Spynews
Soțul franțuzoaicei Gisele Pelicot, condamnat la 20 de ani de închisoare! A fost găsit vinovat pentru toate acuzațiile
Evz.ro
Atenție la banii din portofel! S-ar putea să fie falși. Ce se întâmplă
Ego.ro
EA este una dintre cele mai importante femei din politica românească! O recunoști?
Prosport.ro
FOTO. Blonda i-a pus pe toți pe jar și a ajuns la peste 800.000 de fani pe Instagram
kanald.ro
38 de persoane au murit după ce un autocar a fost lovit de un camion! Unde s-a produs cel mai grav accident din ultimii 17 ani
Cancan.ro
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A murit un nume uriaș al României: A fost un vârf al generației sale. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Veste bună pentru șoferii români! Plafonarea tarifelor RCA, extinsă până la 31 martie 2025!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
stirilekanald.ro
El este André, băiețelul de 9 ani ucis în atentatul din târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania. Mesajul sfâșietor al mamei sale
substantial.ro
Negocieri avansate pentru formarea guvernului: PSD, PNL și UDMR aproape de un acord final
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Topul staţiunilor de schi cu cel mai bun raport calitate-preţ din Europa. Bucureştenii pot ajunge la două dintre ele în 6-7 ore de mers cu maşina