Specialiștii în nutriție și în medicină au ajuns la concluzia că există o legumă care are efecte uimitoare și o pot considera un veritabil medicament, datorită numeroaselor proprietăți pe care le are asupra sănătății.
Este vorba despre gulie, legumă care poate fi inclusă în dietele pentru slăbit, deoarece are zero colesterol, zero zaharuri.
Înrudită cu varza, broccoli și conopida, gulia te ajută să slăbești. Este un aliment plin de beneficii pentru organism, deoarece este bogată în vitaminele A, complexul B, C și K, conținând în același timp și potasiu, fibre, calciu, cupru, fier și multe altele.
Datorită conținutului ridicat de vitamina C, această legumă îți oferă 140% din valoarea zilnică recomandată și contribuie la o vedere mai bună datorită proprietăților ei. Gulia are un rol crucial în întărirea sistemului imunitar datorită faptului că are fosfor. De asemenea, leguma ajută și la menținerea sănătății dinților și gingiilor.
Având sub 30 de kilocalorii pentru o porție de 100 de grame, gulia reprezinta un aliat de încredere în lupta cu excesul ponderal. Aceasta poate fi introdusa cu succes în dietele de slăbire, oferind un grad ridicat de sațietate, (în special datorita cantității mari de fibre si a substanțelor nutritive) pentru un aport caloric minim, conform drmax.ro
Introducerea guliei în dietă este destul de simplă, întrucât aceasta este ușor de combinat cu alte alimente. Fiind o rădăcinoasă cu gust bun și textura crocanta, napul german poate înlocui cu succes snacksurile.
Sunt potrivite si pentru gustări, conținutul ridicat de fibre oferind sațietate. Le poți combina cu unt de arahide, care este bogat în grăsimi nesaturate.
Rețetele cu gulii sunt nenumărate, în special deoarece acestea pot fi consumate integral. Poți prepara o ciorbă sau o mâncare de gulii, iar frunzele se pot găti precum verdețurile aromatice.
Mai mult decât atât, siropul de gulie ajută la vindecarea tusei, laringitei, broșintelor, infecțiilor virale sau afecțiunilor respiratorii.