Alimentul minune care te scapă de neplăcerile cauzate de înțepăturile de țânțari. Foarte puțini români știu că deși cei mai mulți țânțari provoacă doar un disconfort temporar, unii dintre ei pot transmite boli cu potențial fatal, inclusiv malarie, febra Dengue sau boala provocată de virusul West Nile.
Pentru a le bloca accesul în case este recomandat să îți montezi la geamuri și uși plase speciale, dacă totuși ești înțepat de țânțari tot ce trebuie să faci pentru a scăpa de disconfortul creat este să apelezi la un aliment banal pe care cu toții îl avem în bucătărie.
Acest aliment este ideal pentru a scăpa de mâncărimile provocate de mușcăturile de țânțari și ajută la vindecarea mai rapidă a acestora.
Acest remediu este bine cunoscut de bunicii noștri, care îl foloseau destul de des în această perioadă.
Nu o să te mai ținem pe jar și îți spunem că este vorba despre oțet. Acesta are o acțiune antiseptică, antiinflamatoare și ajută la reducerea umflăturii provocate de înțepătura țânțarului. Mai mult, acesta elimină rapid senzația de mâncărime.
Pentru a scăpa de neplăcerile provocate de înțepăturile de țânțari, tot ce trebuie să faci este să înmoi o bucată de vată sau un tifon curat în oțet de mere sau oțet alb. Apoi, apasă ușor pe zona inflamată cu tifonul îmbibat în oțet timp de câteva minute. Lasă zona să se usuce în mod natural și evită să zgârii sau să freci mușcătura.
Oțetul de mere e un ingredient pe care multe gospodine îl folosesc în bucătărie, însă ce nu știu mulți e că el are niște proprietăți medicinale incredibile. Ajută la menținerea sănătății organismului și ajută inclusiv la slăbitul în mod sănătos.
Oțetul de mere, ingredientul – minune care vă ajută să slăbiți. Pentru a obține oțet de mere se fermentează zaharurile din compoziția lor sau din cidrul de mere. Acest produs are un gust și un miros puternic, cu note fructate datorate conținutului său de acid malic.
Natural: Aceasta este metoda tradițională care folosește drojdia naturală din fructe. Îți recomandăm să folosești oțet de mere obținut prin fermentare naturală, deoarece este un aliment sănătos care oferă numeroase beneficii.
Drojdii selecționate: Producătorii adaugă diferite tipuri de săruri și produse în oțet și îl pasteurizează. Drept urmare, oțetul își pierde o mare parte din proprietățile sale medicinale.
Cum spuneam oțetul de mere ajută la slăbit într-un mod sănătos. Nu trebuie să vă înfometați și nici să renunțați la satisfacerea poftelor alimentare.
Rețetă oțet de mere cu miere. Cum preparați și cât de des să beți
Ingrediente:
– 1 cană de apă călduță
– 1 lingură de oțet de mere
– 1 lingură de miere organică
Amestecați o lingură de oțet de mere cu miere și adăugați apă călduță, nu fierbinte. Consumați băutura de trei ori pe zi, înainte de mesele principale.
Rețetă oțet de mere, lămâie și ghimbir tonic
Oțetul de mere, în combinație cu ghimbirul, stimulează metabolismul și contribuie semnificativ în procesul de topire a kilogramelor în plus. Acest mix întărește sistemul imunitar și ține la distanță gripa. Dimineața e cel mai bun moment pentru a consuma această băutură.
Ingrediente:
– o linguriță de oțet de mere
– sucul unei jumătăți de lămâie
– o linguriță de ghimbir măcinat
– o linguriță de miere (opțional)
Amestecați toate ingredientele, apoi lăsați-le la frigider timp de 30 de minute. Consumați băutura dimineața, cu aproximativ treizeci de minute înainte de micul dejun.
Ingrediente:
– o linguriță de praf de scorțișoară
– o linguriță de miere
– două lingurițe de suc de lămâie
-200ml de apă fiartă
– două lingurițe de oțet de cidru
Amestecați ingredientele, apoi adăugați apă și miere după gust.