Alimentul-minune care te scapă de orice boală. Este considerat cel mai complex remediu natural

Un alimentul ignorat de cei mai mulţi oameni este considerat cel mai complex remediu natural. Este utilizat atât ca aliment, cât şi ca medicament, şi reprezintă un organism vegeta, care se dezvoltă într-o formă purificată, concentrată şi asimilabilă de către organismul uman.
Filip Stan
26 ian. 2022, 14:41
Alimentul-minune care te scapă de orice boală. Este considerat cel mai complex remediu natural

Alimentul-minune care te scapă de orice boală. Deși sunt mici și nu arată prea apetisant, algele marine sunt o adevărată comoară a naturii și un izvor de sănătate și vitalitate pentru organismul uman!

Alimentul-minune care te scapă de orice boală. Este considerat cel mai complex remediu natural

Algele marine mai sunt numite şi „concentrate de apă de mare” datorită conţinutului lor ridicat de nutrienţi. Unele specii conţin aproximativ 50-70% proteine, comparativ cu cele doar cele 25% din carnea crudă. Conţin mai mulţi aminoacizi esenţiali decât orice tip de carne. Reprezintă cel mai bogat ingredient alimentar în calciu şi vitamine, iar datorită conţinutului ridicat de nutrienţi, este şi o sursa excelentă de proteine!

Algele marine conțin 77 de minerale, unul dintre cele mai complexe remedii naturale. Utilizate ca medicament sau ca și aliment, aceste organisme vegetale pot să amelioreze sau chiar să vindece numeroase boli: anemie, demineralizare, carențe ale unor minerale și vitamine, tulburări de natură nervoasă, tulburări respiratorii, disfuncții ale sistemului imunitar. Sunt o sursa excelentă de betacaroten, vitamine (A, B, C, D, E, F, K, PP), clorofilă, mucilagii şi substanţe antibiotice, metaloizi şi minerale (iod, magneziu, fier, potasiu, calciu, aluminiu, mangan, fosfor, sulf, cupru, nichel, aur, zinc, cobalt, stronţiu, titan, vanadiu, staniu, rubidiu, siliciu).

Ceara naturală de albine. Ce acţiuni şi indicaţii terapeutice are. Beneficiile și întrebuințările de care habar nu aveai!

Datorită acestor  proprietăți, algele contribuie la favorizarea schimburilor metabolice, tonifică glandele endocrine
întăresc mijloacele de apărare naturală (imunitate), sunt înzestrate cu puteri antireumatismale, antigutoase, remineralizante, stimulante ale circulației sanguine. De asemenea, fibrele alimentare din alge împiedică depunerea de grăsimi pe pereţii vaselor sangvine şi reduc astfel riscul de ateroscleroză şi infarct miocardic. Prin conţinutul bogat în potasiu şi iod, algele remineralizează şi sunt recomandate persoanelor care urmează tratament cu diuretice, ajutând şi în curele de slăbire şi remodelare corporală. Clorofila din componenţa lor are un efect regenerant şi un apreciabil efect antibacterian.

10 alge marine cunoscute pentru numeroasele lor beneficii

Chlorella este o alga unicelulara de apa dulce care contine pigmenti fotosintetici in cloroplastul sau. Aceasta alga contine mai mult fier, zinc, vitamina B2, magneziu, grasimi, calorii si acizi grasi omega-3 decat spirulina. De asemenea, chlorella contine toti cei 9 aminoacizi esentiali pe care organismul nu ii poate produce de unul singur.

Spirulina este o alga albastra-verde bogata in ficocianobilina. In plus, contine multi nutrienti, precum chlorella. Are, insa, cu 10% mai multe proteine decat chlorella, dar si mai multa vitamina B1 si cupru. De asemenea, contine toti cei 9 aminoacizi esentiali de care organismul are nevoie pentru o functionare optima.

Eticheta vinului: ce informaţii preţioase ascunde. Cum să o citeşti corect: ce înseamnă DOC, CMD sau CMT

Irish moss – alga rosie este abundenta pe coasta Oceanului Atlantic din Europa, Marea Britanie si America de Nord. In mare parte, aceasta alga rosie este compusa dintr-o substanta de textura jeleului cunoscuta sub numele de caragenan. Caragenanul poate fi un inlocuitor vegan pentru gelatina, precum si un emulgator general. Acest compus se gaseste in multe lucruri, cum ar fi inghetata sau formulele de lapte praf pentru sugari.

Kombu este consumat de secole intregi si din motive intemeiate. Aceasta alga marina maro este o sursa buna de sanatate si longevitate, datorita abundentei in vitamine, antioxidanti, minerale si grasimi sanatoase. In majoritatea cazurilor, kombu se gaseste sub forma proaspata sau uscata, insa poate fi utilizata si sub forma de pudra (pulbere). In mod traditional, kombu este un ingredient ideal pentru supe, salate si chiar ingrasamant sau vopsea de par.

Nori este o alga foarte cunoscuta, fiind unul dintre ingredientele esentiale ale celebrului sushi. Nori contine multi micronutrienti si mai multe vitamine si minerale decat multe fructe si legume.

Leacuri-minune pentru tratarea infecțiilor. Ingredientele banale care alungă simptomele de gripă

Wakame este un tip de alge marine comestibile originar din Japonia si Coreea. Locuitorii acestor tari folosesc aceste alge marine de mai multe secole. Puteti face supe sau salate cu wakame, gustul si textura fiind inconfundabile. De asemenea, valoarea nutritionala a acestei alge marine este una ideala. Wakame are un continut scazut de calorii si unul bogat de nutrienti esentiali pentru sanatate. In plus, are o multime de beneficii potentiale, de exemplu pentru sanatatea inimii si slabire.

Dulse este o alga de culoare rosie care se gaseste in mod deosebit in Atlanticul de Nord. Aceasta alga marina este considerata o adevarata delicatesa, fiind consumata in forma cruda, ca aliment sau in scop medicinal. Aceasta alga marina contine multe proteine, fibre, dar si calciu si potasiu care ajuta la intarirea oaselor. Dulse poate contribui si la reducerea tensiunii arteriale, dar si la imbunatatirea vederii si a activitatii tiroidei.

Kelp este bogata in substante nutritive sanatoase care imbunatatesc sanatatea si chiar previne anumite afectiuni. Acest tip de alge marine reprezinta un ingredient de baza in bucatariile asiatice.

Ulva lactuca este “salata” algelor marine. Aceasta alga cu frunze verzi stralucitoare poate fi adaugata in salate sau supe. Insa este delicioasa si cruda, avand o aroma distincta. In plus, este extraordinar de bogata in nutrienti, cum ar fi proteinele, mineralele, fierul, fibrele si vitaminele A, B si C. Salata de mare este una dintre cele mai importante legume de mare din dieta umana.

Băutura minune care curăţă şi vindecă PLĂMÂNII şi calmează tusea. Ai nevoie de ceapă şi alte ingrediente banale pentru o imunitate de fier

Arame este membra a familiei de alge din care face parte si kelp, iar beneficiile sale sunt excelente. Arame are un continut semnificativ de calciu, iod, fibre, fier, magneziu si vitamina A. Este recomandata cardiacilor, mai ales celor cu hipertensiune.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele Iohannis a înmânat drapelul României echipei olimpice pentru Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'