Alimentul miraculos recomadat de NASA. Taie pofta de mâncare şi ajută în dieta de slăbire. Iată ce alte beneficii mai are!

Spirulina a devenit tot mai folosită de români însă puţini ştiu că această microalgă este una dintre cele mai vechi forme de viaţă de pe Pământ, care a ajutat la producerea oxigenului timp de milioane de ani
Alina Costache
08 iul. 2021, 16:42
Alimentul miraculos recomadat de NASA. Taie pofta de mâncare şi ajută în dieta de slăbire. Iată ce alte beneficii mai are!

Alimentul miraculos recomadat de NASA. Specialiştii spun că spirulina este un „superaliment“ şi este foarte bogată în nutrienţi încât o dietă bazată pe apă şi pe această algă poate să susţină buna funcţionare a organismului.

Alimentul miraculos recomadat de NASA. Taie pofta de mâncare şi ajută în dieta de slăbire. Iată ce alte beneficii mai are!

„Istoric vorbind, consumul de spirulină ne duce în cele mai vechi timpuri, pe vremea civilizațiilor Aztece. De-a lungul timpului, s-a descoperit că pe lângă energia pe care ți-o dă, această algă are proprietatea de a-ți detoxifia ficatul și de a-ți întări sistemul imunitar deoarece este extrem de bogată în proteine și nutrienți precum fier, potasiu, magneziu, fosfor, calciu și beta-caroten”, a declarat dr. Anca Pop.

NASA a realizat numeroase studii despre această algă-minune și au descoperit că 1 kg de spirulină are aceleași proprietăți nutritive ca 1,000 de kg de legume. „Ținând cont de acest lucru, nu e de mirare că spirulina ar reprezenta un beneficiu major la dietă de slăbire, mai ales că reduce și pofta de mâncare”, mai spune specialista.

O alta carenta frecventa este cea de saruri minerale, in special de magneziu (pe care il luam din alimentele cu un continut energetic ridicat, precum ciocolata, legumele uscate sau bananele), si de oligoelemente: fier, cupru si zinc in principal, din cauza excluderii produselor de origine animala. Consecintele sunt multiple: de la oboseala fizica si psihica la afectiuni cutanate, ameteli, scaderea imunitatii.

Dietele drastice, din care sunt eliminate cu totul grasimile, pot duce la probleme de memorie si de concentrare, la depresie si la afectiuni cardiovasculare. Slabirea musculaturii este si ea o problema de care se lovesc multe persoane aflate la dieta. Pentru ca aportul de calorii este prea scazut, organismul trebuie sa-si ia energie din rezervele proprii de grasimi si proteine. Dat fiind ca proteinele intra in structura fibrelor musculare, muschii au tendinta sa se topeasca in regimurile hipocalorice. Muschii ontribuie si la sustinerea articulatiilor, iar proteinele sunt prezente in structura scheletului, asa ca nu pot fi neglijate nici problemele osteoarticulare ce pot interveni in cazul dietelor aspre.

Aceste carente de vitamine si minerale pot fi evitate cu ajutorul spirulinei, considerata un aliment al viitorului si un veritabil medicament, spune Doctorul Zilei.

Beneficiile spirulinei
-Ajută la buna funcționare a ficatului și este perfectă în curele de detoxifiere a organismului. Fiind bogată în clorofilă, spirulina ajută la eliminarea toxinelor din sânge și la întărirea sistemului imunitar al organismului uman.

– Are foarte multe proteine și conține toți cei opt aminoacizi esențiali organismului, într-o formă ușor de asimilat. Are de șase ori mai multe proteine decât un ou și de trei ori mai multe proteine decât carnea de vită, spre exemplu. Este recomandată celor care se confruntă cu boala Lyme (dată de înțepătura de căpușe).

– Este bună pentru oase și dinți. O singură pastilă de spirulină conține de 26 de ori mai mult calciu decât un pahar de lapte, spre exemplu. Astfel, este recomandată celor care țin o dietă fără lapte sau au intoleranță la lactoză

Citeşte şi: Dieta-minune care te face să arzi grăsimi toată ziua. Nu există limite de cantitate la alimente! Gheorghe Mencinicopschi a dezvăluit secretul!
 

 

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Patru zodii care pot câștiga la loto până la iarnă. Se anunță o perioadă de succes pentru ele
Capital.ro
Șoferii cu permis auto categoria B nu au voie, sub nicio formă. Legea interzice, fără excepție
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
TikTok ar putea fi interzis foarte curând în SUA
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat! Nici inelul amanetat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Președintele României Klaus Iohannis susține sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!