Alimentul nociv pentru ficat, pe care îl consumăm zilnic. Semnalul de alarmă tras de Mihaela Bilic

Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă privind efectele nocive pe care le are uleiul asupra ficatului. Nutriţionistul ne recomandă ca din când în când să dăm o pauză ficatului şi să renunţăm la ulei, indiferent dacă e de floarea soarelui sau de măsline.
Alina Costache
07 ian. 2022, 10:16
Alimentul nociv pentru ficat, pe care îl consumăm zilnic. Semnalul de alarmă tras de Mihaela Bilic

Alimentul nociv pentru ficat, pe care îl consumăm zilnic. Este vorba despre ulei. Mihaela Bilic avertizează asupra efectelor nocive ale uleiului asupra ficatului.

Alimentul nociv pentru ficat, pe care îl consumăm zilnic

Nutriţionistul Mihaela Bilic recomandă ca din când în când să renunţăm ulei, pentru a mai da câte o pauză ficatului şi metabolismului de la munca grea de digestie din fiecare zi.

Citeşte şi Alimentul banal care ține foamea la distanță și are puține calorii. Ajută la digestie și menține inima sănătoasă. Dezvăluirea făcută de Mihaela Bilic!

„Nu strică să vorbim puţin despre ulei. În primul rând pentru că suntem români şi avem uleiul de gătit în sânge, apoi pentru că fiind vegetal există riscul să îl consumăm din abundenţă, mai ales în post. Nu ştiu dacă au fost nutriţionişti de faţă atunci când s-au pus bazele religiei, însă limitarea consumului de ulei este mai importantă decât eliminarea oului şi produselor lactate. Când vrem să-i dăm o pauză ficatului şi metabolismului de la munca grea de digestie din fiecare zi, pe lângă produsele de origine animală, trebuie obligatoriu să renunţăm şi la ulei, indiferent dacă e de floarea-soarelui sau de măsline.

Dacă aveţi curiozitatea să vedeţi cât de rare sunt dezlegările la ulei, veţi fi uimiţi. De asemenea, este interesant că uleiul şi vinul au fost puse în aceeaşi categorie, a plăcerilor alimentare ce trebuie limitate. Dacă analizăm puţin, vedem că prin eliminarea uleiului dispar din meniul de post toate mâncărurile gustoase: zacuscă, salată de vinete şi humus, pateu vegetal, cartofi prăjiţi, şniţel de soia, produse de patiserie şi de cofetărie (pentru că margarina tot ulei este).

Ce mai rămâne? Ciorbe şi mâncăruri de legume (gătite fără ulei!), făinoase, cartofi, pâine, mămăligă, toate leguminoasele boabe (fasole, mazăre, linte, soia, năut)”, precizează Mihaela Bilic pe Facebook.

Nutriţionistul avertizează asupra faptului că salatele pot reprezenta o capcană pentru cei care vor să mănânce sănătos.

„Atenţie şi la salate, fără ulei nu se prea poate, iar seminţele şi oleaginoasele (nuci, alune, migdale) au 40% ulei. Departe de mine dorinţa de a fi cârcotaşă, dar decât să ţinem post şi să mâncăm pe săturate alimente bogate în ulei, mai bine nu ţinem deloc. Postul nu face bine şi nu ajută organismul decât atunci când presupune mâncare puţină şi dietetică, adică fără grăsime.

Postul înseamnă să nu te saturi, să simţi lipsa, să te confrunţi cu foamea. Asta e esenţa, simbolul, scopul. Şi da, există un rău mai mare decât uleiul, pe care religia nu l-a luat în calcul, pentru că nu exista: grăsimea vegetală de palmier şi de cocos”, mai spune Mihaela Bilic.

Citeşte şi Mihaela Bilic dezvăluie beneficiile nebănuite ale cărnii de porc. Substanța minune care ajută la regenerarea pielii: „Piftia este mai bună decât suplimentele din farmacie!”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Ministrul italian al apărării acuză pe secretarul general al NATO de trădare
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!