Alin Cocoş a fost adus, marţi, din arestul Poliţiei Capitalei la DNA, pentru a fi audiat într-un dosar, acesta urmând, cel mai probabil, să dea declaraţii în calitate de martor.
Alin şi Dorin Cocoş, precum şi Adriean Videanu şi Alina Bica au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, în Dosarul „Bica 2”, disjuns din cel al despăgubirii ilegale acordate lui Gheorghe Stelian, pentru un teren supraevaluat.
Săptămâna trecută, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că Dorin Cocoş şi fiul său, Alin Cocoş, fosta şefă DIICOT Alina Bica şi Ionuț Florentin Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica, rămân în arest preventiv în dosarul Bica 2.
În acelaşi dosar, instanţa a decis menţinerea controlului judiciar în cazul fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, însă fără a-i mai fi interzis să ia legătura cu Dorin Cocoş şi fiul său.
Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş, şi-au recunoscut faptele pentru care au fost trimişi în judecată în cel de-al doilea dosar al fostei şefe a DIICOT Alina Bica, dosar disjuns din cel al despăgubirii ilegale acordate lui Gheorghe Stelian, pentru un teren supraevaluat.
Citeşte şi: Dosarul „Bica 2”. Dorin şi Alin Cocoş şi-au RECUNOSCUT faptele. Videanu vrea ridicarea controlului judiciar
Procurorii DNA i-au trimis în judecată şi pe Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoană apropiată lui Alin Cocoş, pentru complicitate la luare de mită (două fapte), şi Adriean Videanu, la data faptelor acţionar la o societate comercială, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Videanu fiind sub control judiciar.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis-o în judecată, joi, în arest preventiv, pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), ulterior procuror şef al DIICOT, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (două fapte), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte) şi favorizarea făptuitorului.