Alin Oprea dezvăluie după 18 ani motivul destrămării trupei Talisman. L-a desfiinţat pe Tavi Colen: „M-a înjunghiat pe la spate, mi-a furat munca de o viaţă”

După mai bine de 18 ani de la destrămarea celebrei trupe Talisman, Alin Oprea a decis să rupă tăcerea și să dezvăluie adevărul despre relația sa cu fostul său coleg, Tavi Colen. Artistul a adus la lumină întreaga poveste din spatele despărțirii lor și a acuzațiilor pe care fostul partener de scenă le-a adus împotriva sa în ultimii ani.
Filip Stan
15 mai 2024, 10:26
Alin Oprea dezvăluie după 18 ani motivul destrămării trupei Talisman. L-a desfiinţat pe Tavi Colen:
Alin Oprea dezvăluie după 18 ani motivul destrămării trupei Talisman. L-a desfiinţat pe Tavi Colen: "M-a înjunghiat pe la spate, mi-a furat munca de o viaţă"

Alin Oprea dezvăluie după 18 ani motivul destrămării trupei Talisman. Alin Oprea l-a acuzat direct pe Tavi Colen de trădare și de furtul muncii sale de o viață, afirmândă că fostul său coleg de trupă s-a concentrat doar pe succes, bani și femei, ignorând munca, muzica și publicul. De asemenea, a subliniat faptul că numele „Talisman” a fost dat de el și că Tavi Colen a avut puțină sau deloc implicare în crearea acestuia.

„Lui Tavi Colen i se potrivește zicala „Hoţul strică hoţii”! El m-a înjunghiat pe la spate nu invers! El mi-a furat munca de o viață, nu invers! Nu l-au interesat niciodată munca, muzica sau publicul. Au contat doar succesul, banii și femeile! După 18 ani de la plecarea lui Tavi Colen din formația Talisman și după tot atâția ani de tăcere în care am fost în silenzio stampa,  așa cum am declarat încă de atunci, consider că a venit momentul să clarific toată această situație, ca să nu mai existe neclarități”, a declarat Alin Oprea pentru Click!.

Citeşte şi: Andreea Bostănică, mesaj scandalos în mediul online. Românii, jigniţi grav de „Regina TikTok-ului”: „Mi-e milă de voi!”

„Denumirea proiectului Talisman a fost data de mine în 1994 din motivele spirituale înălțătoare, amintite mai devreme. Formația Talisman era de fapt redenumirea Trupei Sin (Alin Oprea, Alexandru Malschi, Lucian Cioargă și Emil Haja), toți Turdeni, la care se alătură  Silviu Octavian Calugăru (viitorul Tavi Colen) în 1996. Piesele primului album Talisman 1997, inclusiv mega hit-ul „Atât de singur”, au fost compuse de mine și cântate încă din 1993 cu trupele Sin, Compact și Sfinx Experience dar și solo. Aceste piese sunt declarate încă din acele vremuri la Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor UCMR ADA pe numele compozitorului Alin Oprea”, a adăugat artistul.

În ceea ce privește despărțirea trupei, Alin a dezvăluit că Tavi Colen a pus condiții financiare exagerate și a încercat să-și impună voința asupra trupei. Cu toate acestea, Alin Oprea și ceilalți membri ai formației nu au acceptat aceste cerințe și Tavi Colen a decis să plece.

„În 2006, Tavi Colen ridică pretenții financiare exagerate către Alin Oprea și ceilalți membri ai Formației Talisman, acestea nu sunt acceptate prin votul majorității, în consecință Tavi părăsește trupa. Tavi Colen, fiind Președinte al Fundației Talisman, preia abuziv toate contractele în desfășurare, banii, mașininile formației (două dubițe) și sistemul profesional de sonorizare. Alin Oprea reușește cu greu să treacă pe numele său un singur contract pe drepturi de autor la piesa „Atât de singur”, pe care Tavi îl făcuse ilegal pe numele lui (Fundația Talisman). Firma de telefonie mobilă care contractase piesa pentru o reclamă, s-a sesizat și a refăcut contractul pe numele compozitorului real, Alin Oprea. Acesta este practic contractul pe care Tavi îl invocă, ca motiv de placare de la Talisman, împreună cu alte două motive puerile, legate de consumul de alcool și intervenția fostei mele soții în treburile formației”, a mai spus Alin Oprea.

Citeşte şi: EXCLUSIV Mihai Albu, primul interviu după ce a fost diagnosticat cu cancer. Chinurile prin care a trecut după ce descoperit boala VIDEO 

Alin Oprea a respins acuzațiile aduse de Tavi Colen și a afirmat că acesta a încercat să se victimizeze și să-și falsifice povestea în ultimii ani: „Lui Tavi nu i-a luat nimeni munca de o viața și nu l-a injunghiat nimeni pe la spate așa cum declară. El a facut toate astea. Pe Tavi nu l-a dat nimeni afară din Talisman, a fost alegerea lui liber consimțită de a pleca. Tavi a luat cu el toate bunurile Fundației Talisman la care era Președinte, lăsând Formația Talisman în faliment.  Eu aveam doi copii mici de crescut la vremea aceea, el niciunul. El ne-a înjughiat pe la spate! Lui Tavi Colen i se potrivește zicala „Hoţul strigă hoţii!”.

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Un nou pericol vine din China, după pandemia care a ucis milioane de oameni. Despre ce e vorba
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se modifică vârsta de pensionare: La ce vârstă vor putea ieși femeile la pensie în 2024
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Institutul ‘Elie Wiesel’ condamnă decizia Sinodului BOR de a canoniza clerici cu trecut legionar
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'