Alin Simota şi alţii trei membri ai grupării sale au fost arestaţi

Omul de afaceri Alin Simota, consilier local PNL la Petroşani, şi trei membri ai grupării conduse de acesta şi suspectate de infracţiuni cu violenţă, cămătărie, înşelăciune şi şantaj, reţinuţi de procurorii DIICOT, au fost arestaţi, miercuri, de Curtea de Apel Alba Iulia.
Romania TV
12 iun. 2013, 18:42
Alin Simota şi alţii trei membri ai grupării sale au fost arestaţi

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, miercuri, că procurorii DIICOT au înaintat instanţei propuneri de arestare preventivă pentru omul de afaceri hunedorean Alin Simota şi pentru alţi trei membri ai grupării conduse de acesta, toţi patru fiind reţinuţi în noaptea de marţi spre miercuri.

Muntean a spus că procurorii au înaintat şi o propunere de arestare în lipsă pentru un al cincilea membru al grupării, care nu a fost încă prins.

Potrivit sursei citate, Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea procurorilor DIICOT şi a emis pe numele celor cinci învinuiţi mandate de arestare preventivă.

„Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, a fost atacată cu recurs, iar competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, a afirmat Muntean.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au destructurat o grupare infracţională organizată deosebit de violentă, al cărei lider era Alin Simota.

Conform unui comunicat transmis, marţi, de DIICOT, gruparea infracţională, care acţiona în special în judeţul Hunedoara, era organizată pe paliere de comandă şi execuţie, fiind suspectată de acte de violenţă, şantaj, cămătărie şi înşelaciune.

Din probele aflate la dosar rezultă că liderul grupării, Alin Simota, transmitea ordinele către inculpatul Constantin Cristian Litera, iar acesta asigura punerea lor în executare.

„La solicitarea lui Simota Alin au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii”, au precizat procurorii DIICOT.

Anchetatorii au mai stabilit că un candidat la funcţia de consilier local (Paul Gherasim, candidat în 2008, când a avut loc agresiunea, ulterior ales local – n.r.) a fost agresat la solicitarea lui Alin Simota, pentru că s-a opus unor cereri şi proiecte de lucrări solicitate de firmele pe care acesta le administra.

În acest dosar, procurorii şi poliţiştii au făcut, marţi, şapte percheziţii la mai multe adrese din judeţul Hunedoara, una dintre percheziţii fiind la Clubul Sportiv Jiul Petroşani, în biroul lui Alin Simota, care a fost ridicat de anchetatori de la locuinţa sa.

Şeful DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia, Ioan Mureşan, a declarat, marţi, că gruparea a exercitat presiuni, acte de violenţă şi chiar a răpit mai multe persoane cărora le spuneau că datorează sume de bani, iar dobânzile erau stabilite aleatoriu, fără ca victimele să ştie cât trebuie să restituie, ci doar cât li se cerea.

„Rolurile erau stabilite precis, toate erau în acelaşi scop, respectiv în a obţine sumele de bani împrumutate şi cu dobânzile percepute. Se exercitau violenţe, persoanele erau răpite, erau duse pentru a se face presiuni asupra lor în diferite locaţii. Gruparea a acţionat în perioada 2007 până la începutul anului 2011. Dobânzile şi amenzile nu erau stabilite concret. Asta era specificul grupării. Totul era aleatoriu, părţile vătămate nu ştiau ce datorează decât ceea ce li se cerea. Sunt părţi vătămate care şi-au pierdut şi firmele, care au pierdut imobile sau sume importante de bani”, a spus Mureşan.

În noaptea de marţi spre miercuri, Alin Simota şi alte trei persoane, membri ai grupării conduse de acesta, au fost reţinuţi procurorii DIICOT Alba Iulia. De asemenea, o a cincea persoană a primit interdicţia de a părăsi ţara.

Alin Simota este consilier local PNL la Petroşani, iar în mandatul 2008-2012 a fost consilier judeţean la Hunedoara.

Simota, care este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din judeţ, a dezvoltat afaceri atât în domeniul construcţiilor, cât şi în domeniul energetic, câştigând mai multe licitaţii organizate de Consiliul Judeţean, în perioada în care a fost consilier judeţean.

De asemenea, Simota este finanţatorul echipei de fotbal Jiul Petroşani, care în pauza competiţională de iarnă a fost retrasă din Liga a treia din cauza datoriilor. Totodată, echipa a doua a clubului, care evolua în liga a patra de fotbal, nu a mai fost programată la meciuri începând cu luna aprilie.

Alin Simota, care a controlat de-a lungul timpului mai multe societăţi comerciale, unele dintre ele intrând în insolvenţă, s-a aflat de mai multe ori în atenţia anchetatorilor pentru evaziune fiscală, stopaj la sursă şi emitere de file cec fără acoperire.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul unic descoperit recent în România. E spectaculos și are o lungime de 1.3 kilometri
Capital.ro
Amendă de până la 5.000 de lei. Interzis pentru cei care stau la bloc. Proprietarii nu au voie
Playtech.ro
Imagini de SENZAȚIE cu soția lui Ianis Hagi. Elena a făcut furori în luna de miere. E tot mai îndrăzneață
DailyBusiness
Cele mai poluate orașe din România au ajuns într-un clasament european. Unde îți poți pune în pericol sănătatea
Adevarul
Marturiile disidenților ruși eliberați în schimbul de prizonieri cu Rusia: „Este foarte dificil pentru mine din punct de vedere emoţional”
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Zani pariază totul pe o carte. Cum vrea să se îmbogățească
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Adrian Mutu e în stare de șoc, după cutremurătoarea veste primită: 'Am pierdut un frate!' 😢
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Declarațiile sfâșietoate ale bunicului celor doi copii loviți de un adolescent într-o parcare din București. Care este starea fetiței al cărui picior a fost amputat: „A avut coșmaruri”
Capital.ro
A murit unul din marii actori. Drum lin, maestre! A fost o legendă a scenei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Dărâmat de durere, bunicul băiețelului omorât în accidentul din Pantelimon cere dreptate "A băgat în pământ un suflet nevinovat"
substantial.ro
Atacuri aeriene israeliene asupra școlilor din Gaza: Zeci de persoane decedate
MediaFlux
PENSIA după 30 DE ANI de MUNCĂ! Se dau în PLUS SUTE de LEI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?