Surse judiciare, citate de Mediafax, au declarat că procurorii anticorupţie l-ar fi chemat pe Alin Trăşculescu pentru a-i prezenta o nouă infracţiune de care îl vor acuza, respectiv asocierea în vederea săvârşirii de infracţiuni.
Potrivit surselor citate, prezenţa fostului deputat la DNA este legată de faptul că anchetatorii trebuie să îi aducă la cunoştinţă această nouă infracţiune.
Surse judiciare au declarat că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie rămâne instanţa competentă pentru soluţionarea unei eventuale propuneri a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă a fostului deputat Alin Trăşculescu.
În urma demisiei lui Trăşculescu, solicitarea procurorilor anticorupţie de ridicare a imunităţii parlamentare în vederea arestării preventive a rămas fără obiect. Pentru respectarea procedurilor, Camera Deputaţilor trebuia să trimită răspunsul la cererea DNA, cu această menţiune.
Sursele judiciare citate au precizat că odată ajuns un astfel de document la procurorii anticorupţie, aceştia pot trimite la instanţa supremă dosarul lui Alin Trăşculescu de urmărire penală, împreună cu propunerea arestării preventive pe numele acestuia.
Alin Trăşculescu a declarat, la dezbaterea raportului Comisiei juridice privind încuviinţarea arestării sale preventive, că, din respect pentru cetăţenii din Vrancea, demisionează din Camera Deputaţilor.
Alin Trăşculescu, cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, a fost reţinut din 11 noiembrie până în 12 noiembrie, în jurul orei 6.00. El a fost eliberat din arestul Poliţiei Capitalei după ce a expirat ordonanţa de reţinere emisă pe numele lui de procurorii anticorupţie.