„Tot plecată doamna Bica?”, l-a întrebat judecătorul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) pe avocatul acesteia, potrivit Mediafax.
Apărătorul fostei şefe a DIICOT a răspuns că situaţia este aceeaşi şi că a primit de la clienta sa două documente medicale prin care motivează absenţa sa.
„Este în aceeaşi situaţie. (…) Am două documente medicale pe care le-am primit azi noapte (joi noapte, n.r.) de la Alina Bica. Nu sunt traduse. Le-am primit la 1 noaptea, ora noastră. Şi am primit o solicitare a doamnei Bica să declaraţi şedinţa nepublică pentru justificarea imposibilităţii de neprezentare, pentru că ar aduce atingere vieţii private”, a cerut avocatul Alinei Bica magistraţilor Curţii Supreme, punctând că la următorul termen va prezenta şi traducerea înscrisurilor.
În acest dosar, procurorii o acuză pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), ulterior procuror-şef al DIICOT, de câte două fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului. Tot în această cauză, omul de afaceri Dorin Cocoş este judecat pentru două fapte de trafic de influenţă şi dare de mită, iar fiul acestuia Alin Cocoş, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită.
Procurorii DNA i-au trimis în judecată şi pe Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoană apropiată lui Alin Cocoş, pentru complicitate la luare de mită (două fapte), şi pe Adriean Videanu, la data faptelor acţionar la o societate comercială, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 14 iunie 2014, Alina Bica ar fi primit, prin intermediul lui Ionuţ Mihăilescu şi în cote parţi egale cu acesta, un teren în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi din Snagov.
„Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Bica Alina Mihaela a dispus-o la data de 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat şi de reprezentantă a Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) şi care a corespuns interesului inculpaţilor Cocoş Dorin şi Cocoş Alin, în legătură cu dosarul de despăgubire nr.22714/FFCC având ca obiect suma de 377.000.000 euro (dosarul lui Gheorghe Stelian, n.r.)”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.