Alina Bica este afectată de trăirile familiei sale de când a fost arestată.
„M-a durut groaznic, poate ţine de partea cu orgoliul, nu m-a durut locul unde am stat, cât m-a durut ce s-a pus despre mine. Multe lucrui neadevărate, sunt o persoană foarte legată de familie. Tata pentru mine reprezintă omul a cărui părere contează cel mai mult, şi ştii la ce mă gândeam? Părinţii mei stau în Făgăraş. E un oraş mic, tata e respectat la el în comunitate, cred că nu a avut o amendă şi mă gândeam că se duc la cumpărături şi oamenii o să se uite la ei şi ce or să gândească sau or să le spună. L-am văzut pe tata plângând atunci când cineva m-a numit slugă. Nu sunt sluga nimănui. Cu tot respectul din lume. Şi vă mai spun un lucru. Nici măcar nu ştiu ce înseamnă asta. Bănuiesc că cine foloseşte cuvântul are dimensiunea lui„, a mărturisit fostul procuror-şef al DIICOT într-un interviu în exclusivitate pentru România TV.
Fosta şefă antimafia şi-a încheiat cariera de procuror, însă afirmă că este unul dintre cei mai buni jurişti în materie de evaziune fiscală şi combaterea spălării de bani. Alina Bica intenţionează să se angajeze ca jurist la un cabinet de avocatură, dacă instanţa va înlocui măsura arestului la domiciliu cu controlul judiciar.
„Am fost destul de norocoasă încât pe anumite drepturi salariale restante mi s-a ridicat parţial sechestrul, conform legii. Nu cheltuiesc foarte mult. Casa mea nu necesită mari cheltuieli. Eu vreau să cred că în scurt timp voi fi trecută pe control judiciar şi voi putea să mă angajez. Bănuiesc ca voi putea să prestez ca şi jurist la diverse cabinete de avocatură. Cred că sunt un jurist bun. Chiar foarte bun. Chiar unul dintre cei mai buni, dacă stau bine să mă gândesc. În materie de evaziune fiscală şi prevenirea şi combaterea spălării banilor am inventat procedurile şi am scris legislaţia. Nu cred ca îmi stau mulţi înainte„, a mai spus fosta şefă a DIICOT.
Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, s-a aflat în arestul Poliţiei Capitalei şi, apoi, la Penitenciarul Târgşor, după ce pe numele ei au fost emise două mandate de arestare preventivă, în dosarele cunoscute sub numele ANRP 1 şi ANRP 2.
În primul caz, Alina Bica este judecată pentru abuz în serviciu pentru că i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro. În dosarul „Bica 2”, disjuns din primul caz, fosta şefă a DIICOT este judecată pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat, dar şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Adriean Videanu.