„Consider că anumite autorităţi speciale ale statului aveau competenţe să facă lucruri şi până acum. Această ordonanţă mi se pare extrem de nefericită„, a declarat Alina Bica, la ieşirea de la ICCJ.
Întrebată dacă este normal ca SRI să face interceptări în dosare penale, Bica a spus că nu se pronunţă pe acest subiect.
Ordonanţa de urgenţă privind interceptările intră de luni în dezbaterea Parlamentului. Biroul Permanent al Senatului urmează să stabilească un calendar ar dezbaterii OUG privind interceptările şi să sesizeze comisiile de specialitate spre avizare şi raport.
După dezbaterea în comisii, ordonanţa de urgenţă va fi supusă votului în plenul Senatului, în calitate de primă camera sesizată. Forul decizional este Camera Deputaţilor.
OUG, emisă ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, prevede că procurorii şi organele de cercetare penală vor fi singurii în măsură să pună în executare mandatele de supraveghere tehnică dispuse în dosarele de cercetare penală, utilizând în mod nemijlocit şi independent infrastructură Serviciului Român de Informaţii, dar nu şi personalul serviciului secret.