Solicitarea a fost făcută de avocaţii foştilor directori de la Turceni şi Rovinari, deoarece Gorghiu Alina Ştefania era şi consilier juridic al preşedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, (cel care a încheiat contractele cu Şova şi Asociaţii) şi în acelaşi timp era şi avocat al „Electrica” SA în procesle cu Turceni şi Rovinari”.
Informația a fost confirmată vineri de avocatul lui Octavian Laurențiu Graure, inculpat în dosarul „Rovinari — Turceni”, cel care de altfel a și cerut audierea Alinei Gorghiu, pe motiv că ea a reprezentat, la un moment dat, compania Electrica într-un proces civil cu CE Rovinari.
La termenul de vineri al procesului, procurorul de ședință a solicitat ca jurnaliștii să nu asiste la audierea a doi martori — Simona Ciurcu și Alin Brâncuș. Motivul invocat de reprezentantul DNA a fost acela că declarațiile pe care aceștia urmează să le dea conțin date confidențiale.
Judecătorii au admis cererea DNA, astfel încât ședința de judecată este nepublică. În sală sunt prezenți fostul premier Victor Ponta și senatorul Dan Șova.
Fostul premier Victor Ponta este judecat, în dosarul Turceni Rovinari, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat. Dan Şova este acuzat în acelaşi dosar de complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.
Citeşte şi: Victor Ponta, în dosarul Turceni-Rovinari: Nu eu am cerut audierea Alinei Gorghiu UPDATE
Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat „Victor-Viorel Ponta” a obţinut de la SCA „Şova şi Asociaţii” suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat. Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său.
Procurorii i-au trimis în judecată şi pe Laurenţiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, şi Laurenţiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul.