Alina Gorghiu: Domnul Dâncu poate a uitat că a ajuns vicepremier pentru că oamenii au cerut respectarea legii

Alina Gorghiu îl apără pe primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, în privinţa îndeplinirii condiţiilor pentru redeschiderea Arenei Naţionale. Copreşedintele PNL afirmă că trebuie modificat cadrul legislativ pentru a putea fi autorizată funcţionarea stadionului.
Filip Stan
05 mart. 2016, 13:07
Alina Gorghiu: Domnul Dâncu poate a uitat că a ajuns vicepremier pentru că oamenii au cerut respectarea legii

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, îl susţine pe primarul interimar al Capitalei Răzvan Sava în disputa privind Arena Naţională şi îi cere vicepremierului Vasile Dîncu să ofere cadrul legal pentru redeschiderea stadionului, amintindu-i că a ajuns în Guvern pentru că oamenii au cerut respectarea legii.

„Sunt alături de primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, în respectarea legii. Pentru unii legea este facultativă. Îmi pare bine că Răzvan Sava are curajul de a rămâne de partea legii, când populismul îi cere să o încalce. Dacă domnul Dîncu vrea să se afirme politic este problema domniei sale, dar eu nu accept manipulări de tip pesedist. Îl invit, la rândul meu, pe vicepremier să facă demersurile necesare să ofere Primăriei cadrul legal pentru redeschiderea Arenei Naţionale. Fără aroganţe inutile” a scris Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Copreşedintele liberal spune că vicepremierul tehnocrat ar trebui să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu. „(…) poate ar fi cazul la o mai mare decenţă după evenimentele tragice de anul trecut, când au murit români din cauza încălcării normelor legale. Domnul Dâncu poate a uitat ca a ajuns vicepremier pentru că oamenii au cerut respectarea legii”, a mai comentat Gorghiu.

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat că stadionul poate fi redeschis, dar Primăria Capitalei refuză să îţi dea acordul. „Există în acest moment toate condiţiile pentru ca să se desfăşoare meciul la Bucureşti, meciul cu Spania în 27 martie, este numai problema acceptului Primăriei. Am încercat şi alte soluţii în acel moment ca să-l convingem, ne-am asumat responsabilitatea – Ministerul pe care îl conduc, Ministerul de Interne, ISU şi toţi ceilalţi, inclusiv Federaţia Română de Fotbal”, a precizat vicepremierul, ministru al Dezvoltării.

Pe de altă parte, primarul Răzvan Sava a anunţat că Arena Naţională se va deschide cel mai târziu pe 21 martie, doar dacă Ministrul Dezvoltării va da o ordonanţă specială.

„În acest moment stadionul nu are autorizaţie de securitate la incendiu. Am depus la MDRAP expertiza tehnică făcută la un laborator din Italia, acreditat la nivel european. În urma testelor făcute a reieşit că materialul este de clasa B, deci este compatibil cu legislaţia în vigoare şi pe baza expertizei trebuie să primim agrementul necesar ca Arena Naţională să obţină autorizaţia de securitate la incendiu. Îi solicit public domnului vicepremier Dîncu să grăbească procedurile la minister şi să elibereze agrementul necesar”, declarat Răzvan Sava.

În dispută a intervenit şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care a declarat vineri seara că primarul interimar al Bucureştului, Răzvan Sava, „îşi bate joc de o ţară întreagă”, în condiţiile în care a decis că Arena Naţională se va deschide cel mai târziu pe 21 martie, doar dacă Ministrul Dezvoltării va da o ordonanţă.

Cel mai mare stadion din România, Arena Naţională, este închis de patru luni deoarece nu a primit avizul de funcţionare din partea ISU. Dacă se va redeschide în timp util, Arena Naţională ar putea găzdui şi meciul amical programat pe 27 Martie împotriva Spaniei.

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Locul din Europa unde trăiesc cei mai fericiți oameni. Medicul Vlad Ciurea spune că toți sunt mai relaxați aici și iubesc viața
Capital.ro
România a pierdut un monstru sacru. A fost cel mai iubit actor: A avut mare succes la doamne!
Playtech.ro
BREAKING! Ciclonul Ashley și-a schimbat direcția, risc major pentru trei județe. Celulă de criză la Guvern
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Cu cât s-ar putea majora pensiile de la 1 ianuarie. Simulare de calcul
wowbiz.ro
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă în Olanda. Ce se întâmplă cu el în aceste momente?
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Trezi zile de urgie meteo. România va fi dată peste cap
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
Derya, o tânără româncă adoptată de o familie din Turcia, vrea să-și găsească mama: „Simt că mama mă așteaptă”. Povestea emoționantă a fetei a făcut înconjurul internetului
Cancan.ro
Vine iarna în București. Pe ce dată cade prima zăpadă în Capitală, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Adelina Chivu, anunț după 17 ani de căsnicie cu Cristi Chivu: Am renunțat la tot
StirileBZI
Nu ai voie să înregistrezi cu telefonul! Este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea 2 ani!
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de ani și mânca șapte mese pe zi
substantial.ro
Elevii unei școli din Timișoara continuă cursurile în module din cauza lucrărilor întârziate
MediaFlux
VINE URGIA în România! UNDE LOVEȘTE CICLONUL! HARTA ANM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hermès Birkin pierde titlul de cea mai scumpă geantă din lume! Rabanne lansează geanta Nano de aur. Care este povestea acesteia?