„În viziunea PNL, educația de calitate este calea cea mai sigură spre prosperitate, pentru că un sistem de educație bine pus la punct dă forță de muncă capabilă să funcționeze atât în economia națională, cât și în cea mondială.
Citeşte şi: UNICEF: România este pe ultimul loc în UE în privinţa investiţiei în educaţie
Perspectiva liberală asupra educației propune ca ea să fie tratată drept investiție și nu consum de resurse pentru că ar trebui să fie o investiție pe termen lung. Din păcate, ce am văzut până acum în Executivul românesc, investiția nu a fost făcută, Educația a fost văzută ca și consum„, a declarat Alina Gorghiu, la dezbaterea cu tema „Profesorul secolului XXI — vocație sau provocare?” organizată de Comisia pentru Educație și Cercetare PNL sector 3.
Copreşedintele PNL a afirmat că profesorii sunt „indecent” remunerați și a arătat că partidul său propune în programul de guvernare alocarea treptată a 6% din PIB pentru Educație și transformarea acestui domeniu în prioritate națională, scrie Agerpres.
De asemenea, copreședintele liberal a arătat că PNL propune stimularea angajării de cadre didactice în mediul rural, conștientizarea participării părinților la educația copiilor și un sistem de evaluare a calității instituțiilor de învățământ și a cadrelor didactice.
La această dezbatere au participat mai mulți parlamentari liberali, precum Raluca Turcan, Vlad Nistor, reprezentanți ai Ministerului Educației și profesori.
Citeşte şi: Victor Ponta şi Alina Gorghiu, ceartă pe alocaţiile pentru copii
Deputatul Raluca Turcan a precizat că în ultimii trei ani 18.000 de cadre didactice au ieșit din sistemul de învățământ. Ea a menționat printre temele de reflecție elaborarea unui nou cadru de salarizare pentru cadrele didactice și înființarea unor școli de profesori.